Dette er verdens høyeste klatrevegg

Definitivt ikke for nybegynneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 37 meter høy er den, klatreveggen ved klatresenteret i Gröningen i Nederland. Dette er altså ikke klatreveggen å starte med for deg som er nybegynner.

Eller, for så vidt, for du kan jo holde deg til å bare klatre noen meter over bakken. Men for å komme helt til topps, da bør du være sterk og smidig, kunne riktig klatreteknikk, og ikke minst - ikke være redd for høyder.

Les også: Ekstremferie gir status

Det er ikke så rart at verdens høyeste klatrevegg, eller, klatretårn er kanskje et mer passende uttrykk, ligger i Nederland. Det er jo ikke så lett å finne skikkelige klatreutfordringer i dette paddeflate landet.

Nå skal det sies at det finnes adskillig tøffere og høyere klatreutfordringer enn denne. Da snakker vi om naturlige fjellvegger der klatrere virkelig kan presse grenser både teknikk- og høydemessig.

Excalibur

Klatretårnet dominerer landskapet. Foto: Klimcentrum Bjoeks/Breedland
Bare de som kan klatre har krefter og nerver til å komme seg helt opp. Foto: Klimcentrum Bjoeks/Breedland
Klatretårnet under bygging. Foto: Klimcentrum Bjoeks/Polsar
Den enkleste ruten går på venstre side av tprnset, den vanskligste er den med overheng på høyre side. Foto: Klimcentrum Bjoeks/Polsar
Luftig klatretur. Foto: Klimcentrum Bjoeks/Polsar


Men det ser ganske imponerende ut, det skal sies. Klatretårnet kalles Excalibur, hører til klatresenteret Klimcentrum Bjoeks, og har et overheng på 11 meter. Som du ser av bildene er det en rekke klatreruter i forskjellig vanskelighetsgrad man kan velge mellom.

Se flere bilder av klatreveggen på bloggen Damn Cool Pics

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!