Dette er ulykkesflyene

Over 600 personer har omkommet i flyulykker hittil i år. Her er de verste flytypene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste uken har to SAS-fly av typen Dash 8-400 vært involvert i landingsulykker. Som DinSide har skrevet, har produsenten nå anbefalt å sette denne typen fly på bakken inntil videre undersøkelser er gjort.

Noen flytyper er mer involvert i store og små flyulykker enn andre. Statistikk fra Aviation Safety Network viser tydelig hvilke flytyper som er involvert i flest ulykker.

I følge statistikken har 625 mennesker omkommet i flyulykker i 2007. Tallet inkluderer både flypassasjerer og bakkemannskaper.

Boeing og Airbus

 Foto: Carlos Herrera
Foto: Carlos Herrera Vis mer

Flyskrekk

Er du redd for å fly? (Avsluttet)
Nei(68%)
Ja(29%)
Vet ikke, har aldri flydd(3%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Av storflyene har både Boeing og Airbus hatt en del problemer. Hittil i år har 243 mennesker måtte bøte med livet i Boeing-ulykker. Den verste av disse var da 114 personer døde da Boeing 737-800-flyet fra Kenya Airways styrtet i Kamerun i begynnelsen av mai. Aviation Safety Network rapporterer at 11 fly fra Boeing har vært involvert i små eller store ulykker i år.

Airbus har vært involvert i fem ulykker i år, men heldigvis er det bare én av dem som har ført til at menneskeliv har gått tapt. Riktignok var hendelsen katastrofal, og 199 mennesker ble drept da Airbus A320-flyet fra TAM Brasil styrtet nær São Paulo i midten av juli.

Mindre fly

Av de litt mindre flyene, er det den ukrainske flyprodusenten Antonov som har hatt flest problemer hittil i år. Deres fly Antonov 2, 12, 24 og 26, som hovedsaklig brukes av det militære og til transport, har alle vært med i flere ulykker. Til sammen har 84 mennesker mistet livet i Antonov-ulykker hittil i år.

En annen flytype som har hatt mange problemer i år er Cessna 208 Caravan. Flyene brukes primært til frakt, og selv om seks fly har vært involvert i ulykker i år, har heldigvis bare to mennesker omkommet.

DHC-6 Twin Otter fra produsenten de Havilland Canada har også vært involvert i seks ulykker i år. Mange av disse flyene brukes til passasjerflygninger, og i år har 43 mennesker mistet livet.

Ble du skremt av denne artikkelen? Husk at et fly tåler overraskende mye. Bare se her.