Piruett på Trolltunga. Til å sette kaffen i vrangstrupen av ... Foto: Jostein Soldal/opplevodda.com
Piruett på Trolltunga. Til å sette kaffen i vrangstrupen av ... Foto: Jostein Soldal/opplevodda.comVis mer

Dette er ikke for pyser

– Du står der på eget ansvar.

Industrikommunen Odda blir ofte forbundet med fabrikker og grått vær, men visste du at det faktisk skjuler seg noen skikkelige naturperler i den lille byen?

I Oddaområdet er det nemlig mange flotte turer å velge mellom. Dersom du er blant de modige og liker å både gå langt og klatre, kan du stå på Trolltunga, en karakteristisk fjellhylle som stikker ut 400 meter over Ringedalsvatnet.

– Det er veldig langt ned og du står der på eget ansvar. Det er en alvorlig spektakulær sak, sier Hans Jørgen Andersen, reiselivsdirektør ved Hardanger Fjord AS, til DinSide.

>>>Se opp for dette når du bader i Norge i sommer

Fin naturopplevelse

I 2010 startet Opplev Odda opp med «TyssoViaFerrata», hvor du kan gå, sykle og klatre Himmelstigen til Trolltunga/Preikestolen, en rute hvor du får oppleve flere attraksjoner på rekke og rad.

Kanskje noe for deg som vurderer en litt anderledes Norgesferie i år?

Denne turen tar åtte til ti timer, koster 950 kroner, og inkluderer både sykkel og klatreutstyr. Turen krever at du er i normalt god form, over 15 år og at du har litt klatreerfaring fra før. Interessert? Sjekk ut nettsiden for flere tips til turen.

– Himmelstigen må gås med guide og er tilgjengelig fra cirka 15. juni og ut i september så lenge værforholdene tillater det, forteller Andersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se klipp fra en «TyssoViaFerrata»-tur her:

Les også: Test klatreformen på tur til Trolltunga

Trolltunga er mer kjent enn du skulle tro. I fjor var det nemlig to innspillinger der, en indisk filminnspilling og et japansk TV-program.