Dette er bonuspoengene dine verdt!

Er du medlem i et bonusprogram, eller kanskje flere? Vet du hvor du får best betalt for poengene dine?

Alle er medlem i et bonusprogram. Eller? Hvis du ennå ikke har fått deg et par tre plastkort prydet med flyselskapenes logoer, kan vi ikke råde deg til annet enn å hive deg på mølla så kjapt som mulig. Bonusprogrammene lønner seg nemlig. Hvilket du bør velge leser du mer om i denne artikkelen.

Bruk poengene dine effektivt!

Tjener du godt med bonuspoeng? Lær deg å få godt betalt for din lojalitet!
Tjener du godt med bonuspoeng? Lær deg å få godt betalt for din lojalitet! Vis mer

Dette er bonuspoengene dine verdt!

  1. Sjekk hvor poengene strekker lengst!

Bonusprogrammene lønner deg som lojal kunde; jo mer du flyr jo mer får du betalt. Og når du har tjent opp 20.000 eller 50.000 poeng kan du løse de inn i en ’gratis’ reise. Men hvor mye er disse poengene egentlig verdt, og hvor lønner det seg å reise når du har akkumulert tilstrekkelig nok til å velge?

Først av alt bør du være oppmerksom på at medlemsbrosjyren som du får tilsendt av bonusprogrammet viser hvor mye poeng du trenger for å løse inn en reise med ett spesifikt flyselskap. Du kan selvfølgelig fly med et partnerselskap, men da blir det straks dyrere. Er du medlem av SAS Eurobonus kreves det eksempelvis 80.000 poeng for å fly til Thailand. Ønsker du derimot å fly til Phuket i stedet for Bangkok må du ut med 105.000 poeng. Grunnen er enkel: SAS har ikke rute til Phuket og må dermed sette deg på Thai Airways.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor strekker poengene lengst?

Flyr du økonomiklasse i Norge, uansett hvor, tjener du 600 poeng med SAS eller 500 med Braathens. Skal du løse inn en gratisreise innen Norge krever SAS 12.000 poeng, mens Braathens krever 9.000. Alle innenlandsreiser blir med andre ord behandlet likt. Ønsker du derimot å kjøpe en tur/retur billett fra Oslo til Tromsø, blir denne nesten dobbelt så dyr som hva du må betale eksempelvis mellom Oslo og Bergen. Bonusreisen blir dermed dobbelt så lønnsom mellom Oslo og Tromsø som mellom Oslo og Bergen, her ”betaler” du jo 9.000 poeng uansett.

Hvor du får best betalt for bonuspoengene dine finner du i denne oversikten.

Ikke vent for lenge

Både SAS og Braathens påstår at de har satt av et fast antall plasser til bonusreisende. Er du avhengig av å reise på en spesiell dag eller et tidspunkt anbefaler vi deg å være tidlig ute med bestillingen. Braathens tar i mot bestillinger helt opp til avreise, hos SAS derimot må du være tidligere ute.

- Vi anbefaler Eurobonusmedlemmer å bestille bonusreisene sine i hvert fall en måned før avreise, men seneste frist er syv dager før. Til de mer populære reisemålene kan det lønne seg å være enda tidligere ute, sier informasjonskonsulent i SAS, Siv Meisingseth.

Billig reise?

Lysten på en feriereise? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt for de siste og billigste tilbudene. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.