The Shard of Glass er navnet på bygningen som nå reiser seg høyest over London og Europa. Foto: Sellar Property Group
The Shard of Glass er navnet på bygningen som nå reiser seg høyest over London og Europa. Foto: Sellar Property Group Vis mer

Dette blir Europas høyeste

Om tre år blir det både boliger, restauranter og hotell i The Shard of Glass.

Publisert
Sist oppdatert

The Shard of Glass skal bli hele 310 meter høy når det står ferdig om tre år. Med dette blir skyskraperen nord for London Bridge Station høyest i Europa. Til sammenligning er Londons høyeste i dag One Canada Square på Canary Wharf, 235 meter høy. Swiss Re, også kjent som "The Gerkin", er 180 meter høy og London Eye er 136 meter høyt.

Til sammenlikning er Norges høyeste bygning, Oslo Plaza "bare" 117 meter.

De høyeste i dag

Europas høyeste i dag finner vi i Moskva i følge Wikipedia. Naberezhnaya Tower C er 268 meter høyt, fulgt av Triumph-Palace i samme by som er 264 meter høy.

Dette blir imidlertid bare småtterier sammenlignet med verdens høyeste. Burj Dubai i Dubai innehar verdensrekorden. Kildene varierer høydeestimatene her, men den er helt sikkert 818 meter høy per i dag (denne høyden ble nådd i januar i år), og fortsatt ikke helt ferdig eller tilgjengelig for publikum.

Se bildene her.

Byggestart

Nå er byggingen av Shard of Glass i gang. I februar kom de første kranene på plass på tomta, der et 24 etasjers kontorbygg hadde adresse tidligere. 16. mars startet spuntingen av byggegropa, melder Bygg.no.


Når skyskraperen står ferdig, vil den inneholde 28 kontoretasjer, og høyt oppe i bygget blir det 13 boligetasjer med leiligheter som blant annet får fullhøyde-vinduer på alle sider, og vertikale takhager. Ingen andre steder i Storbritannia kan man få boliger så høyt over bakken.

Les også: Nå er det billig å reise til London

Shangri La med signaturhotell

Midt i bygget kommer et luksushotell med 195 rom. Dette blir et Shangri-La Hotel, et eksklusivt femstjerners-konsept, og kjeden sier at hotellet blir deres europeiske flaggskip. Hotellet skal også yte service til leilighetene.

Les også: Mer for deg som vil til London

Det vil også bli mulig å svømme med utsikt til den britiske hovedstaden. I 52. etasje får The Shard sitt eget spa med basseng og helseklubb.

Dessuten får bygningen en utsiktsplattform med 360 graders fri sikt på drøye 200-meters høyde. Denne blir tilgjengelig for publikum. Det blir også restaurantområdene som skal ligge i 31., 32. og 33. etasje.

Mer finner du på byggets egne nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer