<strong><b>ANGRER:</strong></b> Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, angrer på at han ikke kjøpte flere fly i 2007. Foto: Per Ervland
ANGRER: Administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, angrer på at han ikke kjøpte flere fly i 2007. Foto: Per Ervland Vis mer

Dette angrer Norwegian på

– Vi skulle ha kjøpt flere fly i 2007, innrømmer Bjørn Kjos.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 25. januar ble det kjent at Norwegian kjøper 222 nye fly. Bestillingen består av 22 Boeing 737-800, 100 Boeing MAX8 og 100 Airbus A320neo.

Under en pressekonferanse på Felix konferansesenter fortalte Bjørn Kjos at de har en god magefølelse på dette, til tross for at kjøpsordrene har en samlet listeprisverdi på 127 milliarder kroner.

Norwegian-sjefen benyttet også anledningen til å fortelle at han angret på noe.

– Vi er veldig komfortable med det vi har gjort i dag, og er helt sikker på at vi skal klare å utnytte den kapasiteten vi har tilgjengelig. Jeg har alltid sagt at i 2007 gjorde vi en riktig ting, og så gjorde vi en bommert. Da inngikk vi ordrer med Boeing på 42 fly; det var det første riktige vi gjorde. Men den store feilen vi gjorde var at vi bare kjøpte 42. Vi skulle ha kjøpt 84! Det er dyrt å lease i forhold til å eie, sa Kjos.

 • Norwegian kjøper 222 fly: –Dette er en historisk dag
 • Vil bytte ut flyene hyppig

  De 222 nye flyene kommer bare til å fly kortdistanse-ruter, men Norwegians passasjerer kommer neppe til å slite dem ut til de blir gamle og møllspiste.

  <strong><b>STORE NYHETER:</strong></b> Bjørn Kjos forteller om kjøpet av sine 222 fly for pressen på Felix konferansesenter. Foto: Per Ervland
  STORE NYHETER: Bjørn Kjos forteller om kjøpet av sine 222 fly for pressen på Felix konferansesenter. Foto: Per Ervland Vis mer


  – Vi har en tommelfingerregel at vi kommer til å fly flyene mellom syv og åtte år. De flyene som vi henter fra Seattle i dag, vil fases ut i denne perioden. Vi vil ha faset ut veldig mange av disse flyene etterhvert som vi får de nye flyene, fortalte Kjos til DinSide.

  Per dags dato består Norwegians flyflåte av 62 fly, men Kjos tror parken vil være tre ganger så stor innen de neste ti årene med tre ganger så mange ansatte som de har i dag.

  – Vi vil nok ligge på en 170-180 fly. Da må vi ta ned veksten betydelig i forhold til den veksten vi har hatt så langt, og det regner vi med å gjøre, forklarte Norwegian-sjefen.

 • Norwegian: Tur/retur New York for 2.000 kroner
 • Flere Dreamlinere i sikte?

  Innen årsskiftet er den første av seks Dreamlinere ventet. Og er det ett fly som får Kjos til å smile ekstra mye, så er det dette flyet.

  – Ser dere på nye Dreamlinere?

  – Ja, det gjør vi, men det er etter 2014. Men vi må ha kontroll på tempo når vi faser inn, for det er også en helt ny grensebrytende tekonologi vi tar i bruk når vi begynner med Dreamlinere, svarte Kjos med et lurt smil.

  <strong><b>DRØMMER'N:</strong></b> Slik ser Norwegians kommende Dreamliner ut. Foto: Norwegian
  DRØMMER'N: Slik ser Norwegians kommende Dreamliner ut. Foto: Norwegian Vis mer


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer