Det ukjente Mexico

Klikk deg gjennom bildereportasjen og møt lokalbefolkningen, se strendene, les om kulturen, naturen og den ville pirathistorien.

Publisert
Sist oppdatert
Campeche er kanskje et av de minst besøkte områdene i Mexico, men fortsatt et av de vakreste.


Mayane ga navnet "Ah Kim Pech" på den mexicanske staten vi i dag kaller Campeche. Noe som betyr "stedet med slanger og blodmidd". Vi opplevde hverken slanger eller midd, men heller et fruktbart område fylt med store reiseopplevelser.

Se vår bildereportasje fra Campeche her

Campeche byr også på fine strender, selv om de er lite besøkt.
Campeche byr også på fine strender, selv om de er lite besøkt. Vis mer


Campeche er en av Mexicos 31 delstater, og befinner seg på Yucatanhalvøyas vestkyst. Mot nordøst grenser Campeche til delstaten Yucatán, i øst til Quintana Roo og i sør til Tabasco og til Guatemala. Staten er mye mindre besøkt av turister enn sine naboer, til tross for at selve byen Campeche står på UNESCO's verdensarvliste, området var et av de største maktsentrumene under maya-sivilisasjonen og ville pirathistorier hviler i de gamle bymurene i selve Campeche by.

Nabostaten Tabasco har blitt hardt rammet av oversvømmelser den siste tiden, men på grunn av de geografiske forholdene, slapp Campeche unna som vanlig. Den lange kysten mot Mexicogolfen ligger beskyttet i bakevjen av Yucatánhalvøya, og staten blir ofte brukt som tilfluktssted for meksikanere fra Cancun når en storm er på vei.

At de reiser tilbake skjønner ikke vi.

Campeches areal på 50.812 kvadratmeter er litt større enn Finnmarks, og befolkningen er på 690.000 innbyggere. Dermed er delstaten en av de tynnest befolkede i Mexico. Her finner du ikke nattklubber og full amerikansk ungdom på spring break som i Cancun, men du får se det ekte Mexico. Regnskog, ruiner, haciendaer, dyreliv og lokale spesialiteter.

Trykk deg gjennom bildereportasjen og les mer.

Se bildereportasjen fra Campeche her...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer