Det ukjente kanari

Kanariøyene er mer enn "Sydenliv" og krampeturisme. For deg som vil hit, uten å trampe over alle naboene på samme tid: Her er en guide til kanariopplevelser utenfor allfarvei.

Publisert
Sist oppdatert
Forblåst på El Hierro. <I>Foto: canarias-saturno.com</I> Foto: canarias-saturno.com
Forblåst på El Hierro. Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Kanariøyene er feriemålet vi elsker å hate. Likevel kommer omkring 15 millioner turister fra hele verden til å besøke de spanske øyene utenfor Afrika i løpet av ett år. For en øygruppe der innbyggertallet er kun en tiendedel så stort, er det klart at du skal slite for å unngå andre turister. Det bør derfor uansett ikke være målet om du reiser hit. Våre tips til kanariopplevelser utenfor allfarvei, er altså ikke en guide som viser deg hvordan du kan slippe unna andre av ditt slag, men hva du finner på de minst besøkte av de populære øyene: El Hierro, La Palma, La Gomera, La Graciosa og Fuerteventura.

Se også våre tidligere kanariguider:

 • Finn din Kanariøy

 • - luksus, barnevennlighet, turistflokker, natur og badeliv.
 • Øyloffing på Kanariøyene

 • Den beste Kanariøya

 • - reis etter behov: Party, slapp av, familie, handikappede.
 • Toppen av Teide - et besøk til Spanias høyeste fjell
 • El Hierro

  Den minste av de store Kanariøyene, kun omkring 280 kvadratkilometers landmasse. Her bor omkring 8.000 fastboende helt vest i Kanari-øygruppen. Reiser du hit, må du mest sannsynlig fly til Tenerife og videre derfra med fly eller ferge. NB: Fergeturen fra Tenerife tar drøye sju timer! Turen tas gjerne i kombinasjon med opphold på Tenerife. Mange hevder El Hierro viser deg hvordan øygruppen så ut før turistene invaderte den. Få strender, og forblåst natur. Høye klipper som reiser seg opp til 1.000 meter fra havet. Mer egnet for fjellklatrere og dykkere enn badeløver. Ikke noe uteliv å snakke om, men øya er kjent for sine mange festivaler året igjennom.

  Passer for:
  Dykkere og fjellklatrere, samt deg som ikke vil ha for mange mennesker rundt deg.

  Hit reiser du med:
  Star Tour og svenske Fritidsresor.

  <strong>Caldera på La Palma <I>Foto:</strong> canarias-saturno.com</I> Foto: canarias-saturno.com
  Caldera på La Palma Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com Vis mer


  La Palma

  Drøye 85.000 mennesker bor her, på den nest mest vestlige av øyene i Kanari-øygruppen. Her bader du på svarte lavastrender, og nyter naturen som regnes som den frodigste og grønneste på Kanariøyene. Ikke uten grunn kalles øya "den vakre". Men merk deg at det frodige landskapet ikke oppstår av seg selv. Det vakre, grønne betyr også at det er her du har størst risiko for regn og de laveste temperaturene i øygruppen. Øyas vulkan, Caldera de Taburiente, hadde sitt siste utbrudd så sent som i 1971. Området er nå en nasjonalpark. En rolig øy med få utesteder som stenger tidlig om kvelden. Her får du kanskje den "spanskeste" av ferier på Kanariøyene. Du reiser hit via Tenerife, gjerne med innenriksfly.

  Passer for:
  Fotturister med interesse for natur og botanikk.

  Hit reiser du med:
  Star Tour og svenske Fritidsresor. Priser fra 10.890 for to en uke i januar. Restreiser til Tenerife fra 998 i desember.

  La Gomera

  Fred. Olsens ferge mellom Tenerife og La Gomera. <I>Bilde fra Fred. Olsen</I> Foto: Fred. Olsen
  Fred. Olsens ferge mellom Tenerife og La Gomera. Bilde fra Fred. Olsen Foto: Fred. Olsen Vis mer


  Den lille øya rett sydvest for Tenerife, er også stedet der Fred. Olsen familien har bygget sitt eksklusive feriehotell i Playa de Santiago. 17.000 fastboende holder til på La Gomera, og du kommer hit etter en kjapp båttur fra Los Christianos på Tenerife. Bra sted for fotvandringer, nasjonalparken Garajonay midt på øya, står på Unescos verdensarvliste. Hele øya er et foldet landskap med bratte åser og dype kløfter. På grunn av dette vanskelig navigerbare landskapet, utviklet innbyggerne et plystrespråk, som nå er pensum i skolen for å forhindre at det forsvinner. La Gomera er også et bra sted for badeliv året rundt, selv om du ikke finner store eller barnevennlige sandstrender her. Neppe førstevalg med barn på ferie. Ikke noe uteliv av nevneverdig grad, du finner mest aktivitet i Valle Gran Rey og San Sebastian. Sistnevnte var forøvrig Colombus' siste havn før den første ferden over til Amerika. Relativt få hoteller, men mange dagsturister fra Tenerife.

  Passer for:
  Naturinteresserte og vandreglade uten behov for store utelivsopplevelser. Spenningssøkende bilturister med forsmak for hårnålssvinger.

  Hit reiser du med:
  Star Tour, Ving og Saga fra Norge. Fra Sverige kommer du hit med Fritidsresor, STS Solresor, Ving og Always. Dessuten reiser du enkelt hit på dagstur fra Tenerife. Fred. Olsens båter går fra Los Christianos. Restplasser til Tenerife går så billig som 998 kroner tidlig i desember, kun fly. Priser for en uke fra 9.900 for to i januar.

  La Graciosa

  Knøttepøtteliten, kun 27 kvadratkilometer stor. La Graciosa er naturlig nok regnet som en av de små i øygruppen. Kun omkring 1.000 fastboende. Øya ligger rett nord for Lanzarote, og får mange dagsturister med båt herfra. En tur som tar knappe 20 minutter. To "byer" og ingen biler, her tar du deg frem med sykkel. Fine sandstrender, relativt uforstyrret. Knapt noe uteliv å snakke om.

  Passer for:
  Den som vil ha en uforstyrret ferie, og kanskje nakenbade litt i all ensomhet?

  Hit reiser du med:
  Star Tour og Svenske Fritidsresor - i kombinasjon med Lanzarote. Dessuten er det lettvint for dagsturer fra Lanzarote. Vi finner ukesturer til Lanzarote i desember fra 1.698 kroner i restplassoversikten.

  Strender direkte fra Sahara på Fuerteventura.<I>Foto: canarias-saturno.com</I> Foto: canarias-saturno.com
  Strender direkte fra Sahara på Fuerteventura.Foto: canarias-saturno.com Foto: canarias-saturno.com Vis mer


  Fuerteventura

  Definitivt den mest kjente av de mindre kjente Kanariøyene, og faktisk den nest største etter Tenerife. Her bor likevel kun 43.000 mennesker. Øya må regnes som perfekt for badeferien med enorme sandstrender av sand som har blåst ut fra Sahara. Ingen annen Kanariøy har så mange strender. Heller ingen annen øy kan vise til så mange soltimer. Greit også for naturister, så lenge du beveger deg ut av tettstedene, og vekk fra solstolområdene. Naturen er på det nærmeste ørkenaktig. Strendene er fine for barn, men merk at Fuerteventura betyr sterk vind, så dette er kanskje enda mer et mekka for brettseilere og surfere. Relativt stille sted, Corralejo har det heteste utelivet, selv om det definitivt ikke kan sammenlignes med neonjunglene på Tenerife og Gran Canaria.

  Passer for:
  Barnefamilier, vann- og vindsportutøvere og soljegere.

  Hit reiser du med:
  Fra Norge reiser du med Star Tour, Apollo, Saga og Fra Sverige med Ving, Apollo, Spies og Always. Ordinære priser omkring 7.800 for to i liten leilighet. Vi finner tilbud fra 1.295 kroner per person i slutten av november, inkludert både reise og bosted.

 • Kart over Kanariøyene
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer