Det råeste perspektivet

Fly er tøft, men helikopteret kan gi deg din råeste ferieopplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har alltid det samme problemet når du er på tur et sted i en storby eller ved en severdighet. Hvordan du skal få sett mest mulig på kortest mulig tid, og hvordan du skal få sett det fra den beste vinkelen? Det er spørsmålet...

.....svaret er enkelt - lei deg et helikopter slik at du kommer opp i luften og får alt fra et fugleperspektiv. Ingen andre måter gir deg et bedre overblikk over en storby eller en severdighet du besøker. Omtrent over alt hvor du befinner deg er det mulig å leie seg en luftetur, og det er ikke en gang alle stedene det trenger å være så dyrt.

image: Det råeste perspektivet


Niagara Falls

Fossen og elven deler USA og Canada, og er en attraksjon som er et fantastisk skue selv på bakken. Opplevelsen i lufta derimot snakker for seg selv. Dette er ikke forferdelig dyrt og har du 2.000 kroner å bruke kan du faktisk ta med hele familien på en tur over fossen.

National Helicopters tilbyr flere pakker. Det er heller ikke noe minimum for antall personer, men alle turene varer i 20 minutter.

 • Voksen: 780 kroner
 • Barn: 477 kroner
 • Honnør: 674 kroner

  De har også familiepakker og pakker for nygifte. Er du i området så sjekk om pakketilbudene kanskje er de mest lønnsomme for nettopp deg. Vil du ha helikopteret for deg selv må du betale ekstra.

  >>VIDEO: Slik kan du oppleve Niagara Falls

  Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


  Uluru (Ayers Rock)

  Fjellet som ligger i outbacken i Australia, som er best kjent som Ayers Rock, har nå fått tilbake sitt opprinnelig navn Uluru. Dette er Aboriginernes navn på "steinen". Du tar av i nærheten av fjellet og flyr inn til turistattraksjonen. Blant aboriginerne er ikke dette tilbudet spesielt populært, dette er noe du skal være klar over. Hele rundturen tar enten 15 minutter eller 30 minutter, avhengig av hvilken tur du ønsker. Du får et perfekt perspektiv på den massive stenen som ligger plassert midt ute i ødemarken. Dette koster henholdsvis 550 kroner eller 1.200 kroner og sikrer deg en knallopplevelse.

  Turene kan du booke her

  >>Se video av helikopterturen rund Uluru her

  Victoria Falls i Zimbabwe. Foto: Kirk Pflaum
  Victoria Falls i Zimbabwe. Foto: Kirk Pflaum Vis mer


  Victoria Falls

  Det spektakulære fossefallet i Zimbabwe er virkelig et av de klassiske stedene du må få med deg en helikoptertur. På en 15 eller 30 minutters tur får du oppleve det spektakulære sløret av vann som braser fra den øvre avsatsen og ned i avgrunnen. Den korte turen gir deg en rundtur over fossene og litt oppover Zambezielven, mens den lengre turen tar deg et stykke innover nasjonalparken slik at du får oppleve dyrelivet, elven og fossen fra himmelen.

  Turene koster henholdsvis 500 og 1.000 kroner. Så mens dine sinnsyke venner hopper i strikk utfor elven for omtrent samme pris, kan du kose deg med en helikoptertur som faktisk er billigere enn strikkhoppet.

  Kikk her for å se hva du kan forvente deg

  >>VIDEO: Angel flight over Victoria Falls

  Se Grand Canyon så høyt oppe du kan. Foto: Cornelis Steenstra
  Se Grand Canyon så høyt oppe du kan. Foto: Cornelis Steenstra Vis mer


  Grand Canyon

  Det er ikke mange steder hvor utvalget av helikopterturer er så stort som i Grand Canyon. Og for å være helt ærlig, skal du virkelig få opplevelsen av hvor massivt dette juvet er må man opp i et helikopter.

  Prisene varierer fra 700 kroner og oppover. Her er det egentlig bare pengene dine det står på, så det er bare å komme seg opp i lufta.

  >>VIDEO: I luften over Grand Canyon

  Grand Canyon Helicopter Tours
  HeliUSA
  Grand Canyon Tour Company

  New York sky line.
  New York sky line. Vis mer


  New York

  Denne er nesten så klassisk at ingen lenger blir imponert over at du har flydd helikopter over Manhatten og "Down Town" New York. Men når du først er der så er det helt klart en kul ting å gjøre. Spør du undertegnede er det fetere å fly over The Big Apple i helikopter enn å se byen fra Empire State Building. Flere firmaer tilbyr turer og de koster heller ikke all verden for et panoramabilde av byen. Fra 500 kroner og oppover får du 15 minutters turer i luften. Det er også mulig å få lenger turer enn dette. Og igjen, som alt i USA, er det kun lommeboken din det står på.

  The Big Apple Helicopter
  New York Tours

  >>VIDEO: Se New Yorks sky line her

  Fantastisk landskap på New Zealand. Foto: Benjamin Earwicker
  Fantastisk landskap på New Zealand. Foto: Benjamin Earwicker Vis mer


  Lord of the Rings Tour

  Var du av de som lot deg fortape i Tolkiens univers, filmatisert av Peter Jackson, i hans mestertrilogi Ringenes Herre? Da burde du virkelig benytte deg av mulighten til å se noen av innspillingsstedene.

  Nelson Helicopters, Nelson: Tilbyr en 90-minutters Ringenes Herre-tur, til stedene som i filmen heter Dimrill Dale, Chetwood Forest og Eregion Hills.

  Glenorchy Air, Glenorchy:
  Tilbyr spesielle Ringenes Herre-turer. Disse karene fløy filmmannskapet og noen av skuespillerne inn til filmstedene, så de skulle kunne gi deg litt innsideinformasjon.

  Heliworks, Queenstown:
  Se blant annet Misty Mountains og Dimrill Dale. Også denne helikoptertransportøren ble benyttet i Ringenes Herre-filmene, så disse pilotene har også unik kjennskap til filmstedene.

  >>Les hva vi har skrevet om disse turene tidligere

  >>VIDEO: Se innspillingstedene til trilogien Ringenes Herre