Det perfekte viskosehåndkleet!

Når du er ute på reise er det visse ting du rett og slett ikke kan klare deg uten. Vi presenterer viskosehåndkleet!

Den første gangen jeg sårt fikk erfare bomullshåndkleets iboende svakheter var på en interrailtur for etter hvert svært mange år siden. Full av eventyrlyst og ungdommelig energi satt jeg meg som mål å se hele Europa på en måned. Det ble selvfølgelig alt for korte stopp, og en masse toginteriør. De gangene det var anledning til å dusje var det i hvert fall ikke tid til å vente på at håndkleet skulle tørke. Og tro meg: Et vått håndkle trives dårlig utenpå en sekk - støv, skitt og vond lukt gjemmer seg lett i den forsvarsløse og fuktige duken. Men pakket jeg det ned i ryggsekken var det like vått når jeg tok det frem igjen, dagen etter. På alle måter et ganske ubehagelig dilemma…

En grei presang? Viskosehåndkleet er den ultimate reisekompanjong! Håndkleet er utlånt av Nomaden i Oslo.
En grei presang? Viskosehåndkleet er den ultimate reisekompanjong! Håndkleet er utlånt av Nomaden i Oslo. Vis mer

Er du ofte på reisefot og ikke en av de som sverger til luksuriøse hoteller, vet du sikkert hva jeg prater om. Håndklær er noe herk! Ofte store, som regel tunge og i tillegg tar det en evighet å tørke dem etter bruk. Hva gjør så den erfarne, lure turisten? Tar med viskosehåndkle!

Suger som en svamp!

Packtowl heter det vel egentlig, men for oss som nekter å bli totalt anglifiserte, blir viskosehåndkle et fullt brukbart ord. Det lette kompakte håndkleet er selvsagt laget av nettopp materialet viskose, 100 prosent. Viskose har den egenskapen at det suger opp enormt med vann, et håndkle på 50 x 100 cm kan trekke opp godt over en liter væske. Samt at det tørker på 1-2-3! Et svært godt poeng for den som ikke har tenkt å bo på samme sted hele ferien. I tillegg er det svært lett, og behagelig å tørke seg med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndkleet er en irsk oppfinnelse og produseres av firmaet Cascade Designs Ltd. Håndklærne selges i fire ulike størrelser fra 25x70 til 100x150 cm, i to ulike farger. Pris for et i størrelsen 100x 50 centimeter er kr 169. Håndkleet tar minimalt med plass når det er rullet sammen, og kan lufttørkes på under en time. I det ene hjørnet sitter en stropp som gjør det lettere å henge til tørk. En bedre løsning på håndduksproblemet skal du lete lenge etter.

Viskoseduken finner du i din nærmeste sportsbutikk eller spesialbutikker for campingutstyr eller reiseeffekter.

Din favoritt?

I ukene fremover kommer vi i DinSide Reise til å presentere noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Har du kofferten pakket og klar men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide.