<strong><b>NÅ ÅPNER FORNØYELSESPARKENE:</strong></b> Tusenfryd er en av parkene som åpner dørene nå til helgen, 26. april. Dersom du har tenkt deg på flere parker i løpet av året, bør du sjekke ut om disse parkene er i samme kjede - med sesongkort fra en hvilken som helst av parkene i samme kjede, kommer du gratis inn hos de andre. Foto: TUSENFRYD
NÅ ÅPNER FORNØYELSESPARKENE: Tusenfryd er en av parkene som åpner dørene nå til helgen, 26. april. Dersom du har tenkt deg på flere parker i løpet av året, bør du sjekke ut om disse parkene er i samme kjede - med sesongkort fra en hvilken som helst av parkene i samme kjede, kommer du gratis inn hos de andre. Foto: TUSENFRYD Vis mer

Det holder å kjøpe en gang

Nå åpner fornøyelsesparkene, og kjøper du sesongkort et sted, kan du etterpå få gratis inngang i mange andre fornøyelsesparker i Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Nå åpner fornøyelsesparkene dørene. Tusenfryd åpner nå til helga, og det samme gjør Liseberg i Göteborg. Kongeparken åpnet allerede i påska, mens andre parker, som Bø Sommarland, åpner først når sommertemperaturene begynner å melde seg - altså i juni.

Dersom du har tenkt deg på flere park-besøk i sommer, og kanskje har lagt inn en utenlandstur med besøk på en familiepark, kan det lønne seg å sjekke ut dette mot prisen for sesongkort.

Hvis du kjøper sesongkort på eksempelvis Tusenfryd eller Bø Sommarland, får du med dette kortet inngang til ytterligere elleve parker utover den parken du har kjøpt sesongkort til. Uten å betale mer.

Og ja, da er det selvsagt ubegrenset adgang i hele 2014.

Vi har vært med på sikkerhetskontroll av berg-og dalbanen SpeedMonster på Tusenfryd. Her kan du se video av det!

Tolv parker, ett sesongkort

Som med veldig mye annet her i verden, er også mange av fornøyelsesparkene med i en større kjede. Og dermed åpner det seg muligheter for fellesløsninger - som felles sesongkort.

Parques Reunidos eier både Tusenfryd og Bø Sommarland, og med sesongkort fra én av kjedens parker, kan du også komme inn på mange av de øvrige parkene - med ett og samme sesongkort.

Kjøper du for eksempel sesongkort på Tusenfryd, kan det også benyttes på Bø Sommarland, BonBonLand i Danmark, Marineland i Frankrike, Movie Park i Tyskland, Mirabilandia i Italia, Slagharen i Nederland, Bobbejaanland i Belgia, og Faunia, Parque Warner, Zoo Aquarium og Parque de Atracciones i Spania.

Må valideres først

Et sesongkort på Tusenfryd koster nå 799 kroner. Kjøper du sesongkortet på Bø Sommarland, koster det 759 kroner. Bø Sommarland åpner imidlertid som tidligere nevnt, mye seinere på året enn Tusenfryd.

Selv om du kan bestille sesongkortet på nett, må du hente ut kortet eller få det validert første gang ved fremmøte hos parken der du har bestilt kortet.

Dersom du har bestilt et sesongkort hos for eksempel Bø Sommarland, må du altså hente ut sesongkortet der, før du kan besøke en av de øvrige parkene som sesongkortet gir adgang til.

Dette er viktig spesielt med tanke på denne enorme prisforskjellen som du kan se her:

BonBon-land ligger 75 kilometer sør for København, på Sjælland. Foto: BONBON-LAND
BonBon-land ligger 75 kilometer sør for København, på Sjælland. Foto: BONBON-LAND Vis mer
Med sesongkort fra BonBon-land kan du slippe gratis inn både på Tusenfryd og Bø Sommarland - og det til MINDRE penger enn det koster for én enkeltbillett til Tusenfryd! Foto: BONBON-LAND
Med sesongkort fra BonBon-land kan du slippe gratis inn både på Tusenfryd og Bø Sommarland - og det til MINDRE penger enn det koster for én enkeltbillett til Tusenfryd! Foto: BONBON-LAND Vis mer299 kroner i BonBon-land

Her kommer det største sparepoenget: Et sesongkort hos BonBon-land i Danmark koster 299 danske kroner. Med dagens kurs tilsvarer dette 331 norske kroner.

Altså godt under halvparten av de norske sesongkortene. Og billigere enn en dagsbillett til Tusenfryd!

Du får riktignok ikke tilgang til alle tolv parkene som er nevnt ovenfor, men du får tilgang både til Tusenfryd og Bø Sommarland - i tillegg til ytterligere seks av parkene vi nevnte for Tusenfryds del.

Men ikke nok med det; har du planlagt en Danmarks-ferie eller to i sommer, med besøk til flere av de mest populære familieattraksjonene, er det mer penger å spare på å kjøpe et sesongkort hos BonBon-land:

Med dette kortet slipper du i tillegg inn for halv pris på både Legoland, Djurs Sommerland og Givskud Zoo.

Men husk: Kortet må brukes første gang hos BonBon-land.

Sparetips

Dersom du ikke ser for deg at du kommer til å besøke hverken den ene eller flere slike parker i løpet av året, er det selvsagt ikke noen vits i å kjøpe sesongkort. Da lønner det seg uansett å kun kjøpe en dagsbillett.

Mange parker har differensierte billettpriser avhengig av sesong, og er du ute etter et billigst mulig park-besøk, er selvsagt for- og ettersesongen den gunstigste tiden for et besøk.

I Kongeparken er for eksempel voksenbilletten 100 kroner billigere på vår og høst - som er april og september - i forhold til prisen i høysesongen i skoleferien. Tusenfryd har imidlertid samme priser hele året - men selger billettene 20 kroner billigere på nett enn i billettluka på plass.

Unngå lange køer

Det som også er et stort pluss ved å legge park-besøket til kantsesongene, er at du unngår de store menneskemengdene og de lange køene i attraksjonene. Da kan du til og med være så heldig at du helt slipper unna køen - og kan kjøre attraksjonene gang etter gang.

Til slutt er det alltid billigst å ha med seg matpakke - eller kanskje pølse på termos? Noen av parkene lar deg også forhåndsbestille menyer eller matpakker til en rimeligere pris enn den du møter på stedet.

Husk at hvis du ikke har med deg egen kaffe, så er det godt mulig at du får gratis påfyll på takeaway-koppen hele dagen - så sjekk ut dette før du kaster begeret i søpla!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer