Det er nå du bør kjøpe NY-billettene!

De er nemlig billigst i desember.

<b>VINTERFERIE I NEW YORK?</b> Da får du de billigste billettene i desember. Foto: ALL OVER PRESS
VINTERFERIE I NEW YORK? Da får du de billigste billettene i desember. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Ifølge en unik statistikk som reiseselskapet Etraveli har hentet fram for Dinside, kan du spare tusenlapper om du bestiller flybilletter på riktig tidspunkt, og New York er et godt eksempel: Kjøper du nå i desember ligger snittprisen på 3.269 kroner, mens snittprisen i februar ligger på over 4.500 kroner.

Men tallene fra Etraveli viser mye mer enn kun prisene for New York. De viser også prissvingningene for de ti mest populære reisemålene i sommer- og vinterferien.

Og det er store forskjeller i forhold til hvor du skal reise.

- Det er forskjell mellom europeiske destinasjoner og destinasjoner lenger bort. Reisemål lengre vekk er mer jevne i prisnivå, mens det er flere hopp i prisnivået på europeiske destinasjoner, sier Marléne Wallberg Banffy, kommunikasjonssjef i Etraveli til Dinside.

Vi har tidligere skrevet om hvilken ukedag det er billigst å bestille: Du bør gjøre bestillingen torsdag eller fredag og ligge unna bookingen mandager og tirsdager.

Bestill vinterferien nå!

Tallene vi har fått tilgang til, er basert på 400.000 besøk per måned til nettreisebyråene Supersaver, Gotogate, Seat24 og Travelstart.

Det er større prissvingninger på noen destinasjoner enn for andre, som vil si at det er mer å spare på å time handelen på noen destinasjoner enn på andre. For eksempel som med de populære vinterferiedestinasjonene Genéve og New York.

- Generelt er det billigst å booke disse destinasjonene i desember til januar. New York, som er en av de aller mest populære destiasjonene, er billigst å booke i desember; da er snittprisen på 3.269 kroner, forteller Banffy.

Snittprisen til New York går opp i over 4.500 kroner i februar.

BILLIGST VINTERFERIE: Grafen viser når det er billigst og dyrest å kjøpe flybillett for reise i vinterferien (15. februar til 1. mars). De mest populære reisemålene i vinterferien er  (i rangert rekkefølge) Geneve, München, New York, London, Amsterdam, Paris, Zürich, Innsbruck, Las Palmas og Salzburg.
BILLIGST VINTERFERIE: Grafen viser når det er billigst og dyrest å kjøpe flybillett for reise i vinterferien (15. februar til 1. mars). De mest populære reisemålene i vinterferien er (i rangert rekkefølge) Geneve, München, New York, London, Amsterdam, Paris, Zürich, Innsbruck, Las Palmas og Salzburg. Vis mer


- Skoleferier som er korte og som strekker seg over kun én uke er vanskeligere å bedømme når er billigst, da det ikke er like mange som booker til den uken hver måned i forkant. Flere booker rett før avreise. Derfor skiller denne statistikken seg mye fra sommer- og juleferiestatistikken, uttaler Banffy til Dinside.

Om vi ser alle vinterferieprisene under ett, er de billigst i juli og januar, og dyrest i september.

VINTERFERIEPRISER: Se når det er billigst å bestille.
VINTERFERIEPRISER: Se når det er billigst å bestille. Vis mer


Å være trendy blir dyrt


- Prissvingningene er veldig ulik på ulike destinasjoner, det avhenger av hvor konkurranseutsatt destinasjonen er og hvor trendy det er å reise dit. Er det trendy, blir etterspørselen stor og da blir det dyrere, sier Banffy til Dinside.

Men hun understreker at det er forskjell på trendy og populær. Og at det ikke behøver å være en ulempe at en destinasjon er populær, for om det er en populær destinasjon så er det ofte flere selskaper som vil fly dit.

- Fordelen er om det er mange flyselskaper som konkurrerer om den destinasjonen. Det kan også være en fordel for en trendy destinasjon, om det er flere selskaper som konkurrerer, for da presses prisene, uttaler Banffy.

Kjøp neste års sommerferie under årets sommerferie

For den aller billigste flybilletten til sommerdrømmene, lønner det seg å være veldg tidlig ute. Det er billigst å booke billettene til de mest populære sommerferiedestinasjonene allerede ett år i forveien.

- Generelt er det billigere å bestille så langt før avreise som mulig, gjerne ett år om det går. Det er også en dipp i januar, det henger sammen med flyselskapenes kampanjer, da synker prisene generelt noe. Det finnes mer å velge mellom og alle konkurrerer med hverandre, sier Banffy.

Etter februar begynner prisene å stige igjen, som de også gjør jo nærmere avreise man kommer.

NICE I SOMMERFERIEN? Da er det billigst å bestille i desember. Foto: KRISTIN SØRDAL
NICE I SOMMERFERIEN? Da er det billigst å bestille i desember. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


- Bestilles neste års sommerreise rett etter sommerferien, kan en person spare i snitt litt over 1.000 kroner per person, sammenliknet med om de bestiller i mars, sier Banffy.

Det er imidlertid store forskjeller på destinasjonene. Det er for eksempel veldig billig å booke til Bangkok i august, mens du bør bestille til Nice i desember.

Amsterdam, Aten, London og Split er også blant de mest populære sommerreisemålene. Disse er det billigere å bestille til i disse dager; altså på slutten av og begynnelsen av året.

Det er nå du bør kjøpe NY-billettene!
BILLIGST SOMMERFERIE: Grafene viser når det er billigst å bestille sommerferien med reiseperiode 15. juni til 15. august.
BILLIGST SOMMERFERIE: Grafene viser når det er billigst å bestille sommerferien med reiseperiode 15. juni til 15. august. Vis mer
Les også: - Ikke bestill flybillettene på en mandag!

Flere millionkampanjer enn før

- Iblant kan man finne lavere priser om flyselskapet har kampanjer, som de bruker å ha etter sommeren og etter nyttår. Men de jobber hele tiden med prissetting i forhold til hvordan flyet er booket og om konkurrentene har kampanjer, sier Banffy til Dinside.

Hennes råd for å slå kloa i de billigste billettene er å booke så tidlig som mulig ved store kampanjer og å holde seg ajour på flyselskapenes kampanjer.

Og kampanjene kommer tettere og tettere.

- Vi ser at det er flere små kampanjer nå enn det har vært tidligere. Selskapene har den klassiske store kampanjen med en million flybilletter, som før har kommet to ganger i året; i august og ved nyttår. Men nå har vi sett denne flere ganger i året, sier Banffy.