Det er billigst å bo på hotell i januar og november

En undersøkelse viser når romprisene blir lavest i 2011.

 Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du på storbyferie i løpet av 2011? Da bør du enten legge ferien din til januar eller november. Disse månedene peker seg ut som de rimeligste tidspunktene å bo på hotell.

Det er prissammenligningssiden Cheaptickets.com som har analysert gjennomsnittlige rompriser på hoteller i verdens største byer, skriver Independent.co.uk.

Reis i januar

Nettsiden fant at januar er den klart billigste måneden å bo på hotell. Da var gjennomsnittsprisen for et trestjerners hotell 89 dollar. Undertegnede har også gode erfaringer med å få billig hotellrom i januar. Både i januar 2010 og nå i januar 2011 har jeg fått svært gode priser på hoteller midt i London sentrum. Å betale 260 pund for tre netter i dobbeltrom med frokost på firestjerners hotell et steinkast unna Oxford Circus er sjeldent. Min erfaring er forøvrig at det spesielt er tredje helgen i januar som er klart rimeligst, hvis noen av leserne vurderer å reise. Og ja, da er det fortsatt salg i butikkene.

Les også: Slik får du luksushotell til bra pris

Andre rimelige måneder

Cheaptickets.com fant forøvrig at november er den nest billigste måneden for hotellovernatting. Da er gjennomsnittsprisen for trestjerners hoteller 90 dollar. Desember er også en god måned. Da ligger gjennomsnittsprisen på litt over 92 dollar. Du som heller vil reise på storbyferie om våren, bør som Bjørnstjerne Bjørnson velge deg april, for da er gjennomsnittsprisen rundt 95 dollar.

Her er listen over prisene gjennom året:
Januar 88,80 dollar
Februar 95,80 dollar
Mars 96,00 dollar
April 95,10 dollar
Mai 97,80 dollar
Juni 97,30 dollar
Juli 100,40 dollar
August 97,70 dollar
September 95,50 dollar
Oktober 97,90 dollar
November 89.95 dollar
Desember 92,20 dollar

Disse gjennomsnittsprisene gjelder altså trestjerners hoteller i storbyene. Les mer om undersøkelsen her.