Det beste på Østlandet

Østlandet har mye kultur, kunst og historie å by på.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Oslo

- Vigelandsparken er et must, sier de ved Oslo Promotion.

Vigelandsparken eller Frognerparken er Norges mest populære attraksjon med over en million besøkende hvert år. Her finner du rundt 200 skulpturer av Gustav Vigeland (1869-1943), som også har tegnet parken.

Monolitten og sinnataggen er kanskje de mest kjente statuene. Når du er lei av statuer og skulpturer, kan du ta turen rundt i de store grøntarealene i parken, bade i Frognerbadet eller besøke Vigelandsmuseet. Det er gratis å komme inn i parken.

Akershus

Sinnataggen i Frognerparken
Sinnataggen i Frognerparken Vis mer

Eidsvollsbygningen er favoritten i Akershus Reiselivsråd. Den ærverdige bygningen ligger på Eidsvoll - en knapp time med tog fra Oslo. Her ble Grunnloven fra 1814 vedtatt, og det sitter mye historie i veggene. For dem som liker pomp og prakt er det også en flott ballsal å se. Bygningen er åpen på dagtid hele sommeren.

Buskerud

Fjell og Fjord i Buskerud fremhever Vassfaret bjørnepark som sin beste turistattraksjon. Bjørneparken ligger i Flå i Hallingdal, og du kommer deg dit fra Oslo og Bergen med Bergensbanen, eller ved å kjøre via riksvei 7. Parken er åpen alle dager i sommer, og her kan du se på seks bjørner som leker, lever og bor. To av bjørnene ble født i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østfold

Sykkelferie i Vestfold
Sykkelferie i Vestfold Vis mer

Her anbefales Fredriksten festning i Halden. Festningen ble valgt ut til å være tusenårsstedet i fylket. Grunnstenen til festningen ble lagt i 1661. Du finner det meste en festning skal inneholde her. Det arrangeres guidede turer hver dag i sommer. Halden ligger på grensa til Sverige, og nås med et par timers kjøretur fra Oslo.

Vestfold

Destination Vestfold mener fylket deres best kan sees fra en tohjuling. De råder derfor folk til å prøve deres nye sykkelrute. Ruta går fra Horten til Stavern, og du sykler på en merket vei langs sjøen. Landskapet er ikke så kupert i Vestfold, så du trenger ikke være supersprek for å komme deg gjennom ruta – den passer for alle. I tillegg til at du får vært ute i naturen, får du sett alle Vestfoldsbyene, som Sandefjord og Tønsberg.