Det beste med Bergen

Se hva svenskene anbefales å gjøre når de er i Vestlandets hovedstad. Les også DinSides tips, og bidra med dine egne.

Panorama fra Bryggen i Bergen.        Foto: Gerd A.T. Mueller
Panorama fra Bryggen i Bergen. Foto: Gerd A.T. Mueller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen er innfallsporten til Fjord-Norge, og dermed får den besøk av veldig mange turister. Og Bergen er en flott by. Den har en vakker beliggenhet mellom syv fjell og ved fjorden. Dette er kanskje noe vi nordmenn glemmer, siden det finnes andre steder som har enda mer spektakulær beliggenhet her til lands. Men for utlendinger er Bergen eksotisk også på denne måten.

Nylig publiserte den svenske avisen Expressen en artikkel med tips til hva svenskene bør gjøre når de er i Bergen.

De foreslår blant annet å ta et tandemhopp med paraglider fra Ulriken, ta en øl på Bryggen (selv om de advarer om turistpriser) eller Naboen, ta Fløybanen opp og gå Fjellveien ned, stikke innom baren Folk og Røvere, spise på sjømatrestauranten Cornelius, eller velge budsjettalternativet og kjøpe pølse fra pølseboden Trekroneren (Kong Oscars gate 1) .

Alle fine alternativer. Artikkelen har selvsagt også nevnt Akvariet, Fisketorget, trehussafari i Ytre Markeveien og vandreturer i De syv fjell.

Bergensernes egne tips

Siden DinSide faktisk har to vaskekte bergensere i redaksjonen, og et par som har studert der, spurte vi dem om de hadde noen ytterligere tips å komme med.

Vi fikk da vite at musikkscenen i Bergen er veldig bra, særlig på Garage, Hulen, Verftet og Kvarteret.

Vil du ut og ta noen glass, er Dyvekes Vinkjeller (Hollendergaten 7) et godt valg. Som navnet sier er dette en rustikk vinbar i en kjeller. Mer moderne omgivelser finner du på baren Landmark i Bergen Kunsthall.

Har du noen gode tips? Skriv i debatten under!

Vil du ha en matbit på dagtid, har kafeen Vågen Fetevare (Kong Oscars gate 10) gode saker. Det samme har selvsagt den økologiske bakerikjeden Godt Brød, som ble startet i Bergen i 1995. Det finnes tre slike utsalg i byen i dag. Se nettsiden for å finne ut hvor. Alternativt kjøper du et par varme fiskekaker hos Søstrene Hagelin. Ellers vil våre bergenspatrioter nevne restauranten Potetkjelleren for dem som vil ut og spise et flerretters måltid.

Fra et av smauene i Sandviken. Foto: Petr ¦merkl
Fra et av smauene i Sandviken. Foto: Petr ¦merkl Vis mer


Sightseeing i Bergen

På toppen av Nordnes finner du masse av de små trehusene i smale gater. Alternativt kan du dra til museet Gamle Bergen som ligger i Sandviken. For mer moderne kulturinntrykk stikker du innom kunstindustrimuseet Permanenten. Ved Lille Lungegårdsvann midt i byen ligger Bergen Kunstmuseum, som også er verdt et besøk.

Litt utenfor sentrum finner du Troldhaugen, Edvard Griegs hjem. Her kan du lære om en av Norges mest kjente komponister. Når vi er inne på det nasjonalromantiske må vi også nevne Hordamuseet i Fana. Her lærer du om kystkultur i Hordaland i tidligere tider.

Les også: Se Bergen på én dag

Har du noen gode tips? Skriv i debatten under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!