Tips om både overnatting, shopping og hva du kan se i storbyer får du blant annet fra DinSides lesere. Her ser du kjøpesenteret Libertys i London. <I>Foto: Stine Okkelmo</I> Foto: Stine Okkelmo
Tips om både overnatting, shopping og hva du kan se i storbyer får du blant annet fra DinSides lesere. Her ser du kjøpesenteret Libertys i London. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Det beste av byene

Vi reiser gjerne til storbyen, også om den ligger mange timers flyreise unna. Her er lesernes storbytips.

Publisert
Sist oppdatert

Storbyferien blir stadig mer populær, og med direktefly til flere kjente byer i Europa, tar flere og flere av oss en langhelg også andre steder enn i London. Men kanskje trenger vi noen tips før turen, annet enn fra glossy reklamebrosjyrer og turistkontorenes nettsider? Da er hjelpen nær. DinSides lesere forteller usminket om sine opplevelser i Reiseguiden, og her kan du finne tipsene både om de forferdelige stedene og de gode erfaringene. Her kan også du gi andre reisende dine tips.

Europa

Italia er en av verdens fremste reisemål, og her er det mye som frister. Blant annet Napoli. Greta forteller at det var politifolk overalt, og at kriminaliteten er på vei ned. Noen lar seg helt forføre, blant dem er Bjørn som forteller om enorme dimensjoner, muntre innbyggere og fargerike gatemarkeder.

Mange har besøkt Amsterdam, og om Nederlands frilynte hovedstad er meningene delte. Noen mener det både er stygt og kaotisk her, mens andre hevder byen er en perle.

Barcelona er en av kontinentets aller mest populære byer, og mange vil også si sin mening om den katalanske hovedstaden. Meningene spenner fra forferdelig til ekstremt bra. Yngvar hevder at en uke i byen var fem dager for mye, og at kriminaliteten er høy og servicen slett. Hansa er ikke enig og skryter av både uteliv, shopping og hyggelige kelnere.

- Vi så ingen narkomane, ingen prøvde å stjele noe fra oss og kelnerne var generelt hyggelige.

 • Mange europeiske reisemål og storbyer frister. Her er lesernes europatips
 • Las Vegas har alt, hevder noen. <I>Foto: Bjørn Eirik Loftås</I> Foto: Bjørn Eirik Loftås
  Las Vegas har alt, hevder noen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

  Amerika

  Amerika er de riktig store storbyenes hjemmebane. Fra megalopolisene i USA til enorme folkeansamlinger lenger syd på kontinentet. Her er noen bytips fra kontinentet i vest.

  - Vancouver er Canadas svar på Bergen, ta med paraply. I november er det gjennomsnittlig 7 regnfrie dager. Det hevder Bjørn, og skryter av fantastisk sjømat på restaurantene, akvariet i Stanley Park og shoppingen i Robson.

  Espen forteller om sitt besøk i New Orleans, og mener byen ikke har allverden å tilby turister utenom musikk og det berømte French Quarter.

  - Det første som er å si om byen er at det er varmt. Og klamt. Jeg var der i en uke og luftfuktigheten lå på 100 prosent stort sett hele tiden.

  En storby der du kan ta det meste helt ut er Las Vegas, og Tore forteller:

  - Las Vegas innfrir alles fantasier, og går såå mye lenger. Alt du har sett på TV er sant, men det er så mye, mye verre. Byen er bygd for å tjene penger på gambling. Alt annet enn gambling er billig i Las Vegas.

  I Sør-Amerika har debatten rast rundt Sao Paulo i Brasil. Mens en anonym skribent advarer deg om byens høye kriminalitet og om ran av turister, mener Pål at advarslene er overdrevne og hevder at São Paulo er tryggere enn Oslo.

  - Jeg har bodd i São Paulo i ett år (...), gjennom utallige reiser, byturer, sightseeing, ekspedisjoner har jeg aldri blitt ranet eller følt meg utrygg. Så lenge man har sunn fornuft så har man ingenting å bekymre seg for.

  Mer om storbyer og andre reisemål her:

 • Nord-Amerika

 • Sør-Amerika
 • Asia

  Bangkok er mer enn eksos og støy. Her fra Grand Palace. <I>Foto: Kirsti van Hoegee</I> Foto: Kirsti van Hoegee
  Bangkok er mer enn eksos og støy. Her fra Grand Palace. Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

  - Stier av leire og okser foran gamle trevogner? Ikke på noen måte, tvert om faktisk, skryter Stig etter et vellykket besøk i Kuala Lumpur. En by som nok med styrke kan hevdes å være et shoppingparadis.

  En annen by i området, Singapore, har også fått sine kommentarer fra besøkende. Bjørn advarer om at dette er en av verdens dyreste reisemål, men skryter av muligheten til å kombinere storby med strandferie.

  Bangkok er sannsynligvis den byen i Asia flest kjenner til, og her får du flere tips, både om tuk-tuk, shopping og overnatting.

 • Flere tips om storbyer og andre reisemål i Asia her.

 • Her får du oversikt over reisemål i Australia og områdene i Stillehavet.

 • Her er lesertips fra Afrika
 • Få reisehjelpen her

 • Finn billige charterturer i restplassoversikten
 • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
 • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
 • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer