Desperate nordmenn jakter på været

Forrige helg gikk nettjenester ned.

Yr gikk ned i helgen, og værtjenestene er ikke de eneste som merker pågangen fra desperate nordmenn. Foto: Stine Okkelmo
Yr gikk ned i helgen, og værtjenestene er ikke de eneste som merker pågangen fra desperate nordmenn. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriefolket skaper nettkaos i jakten på godvær. Når forsidene på avisene fylles av regn, flom og dårlige værutsikter, melder desperasjonen seg i de tusen hjem og hytter. Dette merkes også på nett.

Forrige lørdag gikk nettjenesten yr.no rett og slett ned. De skriver på sine egne nettsider om eksplosiv trafikk som har ført til driftsproblemer. Dette rammet særlig mobilsidene og iPhone-/Android-applikasjonene.

Les mer: Hvorfor viser Yr feil vær akkurat nå?

Mest søkt ...

Og trykket Yr opplever, finner gjenklang i søkelistene hos søkeaktøren Kvasir. Topplistene for uke 27 bærer et umiskjennelig feriedesperat preg.

Din mening:

Blir du stresset av dårlig ferievær? (Avsluttet)
Ja, det er så kort ferie og trist med dårlig vær(43%) 122
Nei, finner alltid noe å gjøre likevel(34%) 98
Ja, men da finner jeg alternativer og reiser til varmen(12%) 33
Nei, det er fint vær her jeg er!(11%) 32
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


På andreplass ligger Yr, kun slått av søk etter Facebook, mens konkurrenten Storm ligger på fjerde - og er på tur opp. Norwegian ligger allerede på niende, og stiger, mens Ving, Apollo og SAS følger på 16., 21. og 22.-plass. Litt bak følger Star Tour, Color Line og søk etter "kart Sverige". Alle innenfor topp 40.

Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige regnklær?

Også turoperatørene merker stor pågang

Jason Eckhoff i Restplass.no melder om sommersalg som ligger 40 prosent høyere enn fjorårets.

– Folk er desperate etter å finne en restplass. Mest populære reisemål i siste liten er Hellas med Kreta og Rhodos, Tyrkia og Mallorca. Storby er også populært nå og da særlig de ved havet, slik som Barelona, Nice og Palma, skriver Eckhoff i en pressemelding fra selskapet 12. juli.

Pågangen bekreftes fra andre operatører.

– Det er selvfølgelig kjempetrykk. Ustabilt vær og grått langtidsvarsel gjør nok at mange nordmenn dropper norgesferien til fordel for en uke eller to i varmere strøk. Vi er inne i en travel periode og telefonene hos Star Tour går varme på grunn av værsyke nordmenn som vil sikre seg litt sol, fortalte Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour til DinSide forrige helg.

Bør du vente?

– Mange har oppdaget at det er smartere å velge august, da prisene er noe lavere. Noen som vil reise på kort varsel blir selvfølgelig skuffet da det er fullt. Beste rådet jeg kan gi er å følge med på restplassidene, var rådet fra Marie-Anne Zachrisson, salgsdirektør i Ving forrige uke.

MER: Smartingene tar ferie i august

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer