Designhotellenes konge

Hotell Silken Puerta America i Madrid var inspirasjonskilden for de som vant konkurransen om å få utforme Norges første designhotell. Madridhotellet er et grensesprengende prosjekt.

Publisert
Sist oppdatert
Man værer fort noe spesielt når du ser et hotell som ser slik ut fra utsiden. Foto: www.hoteles-silken.com
Man værer fort noe spesielt når du ser et hotell som ser slik ut fra utsiden. Foto: www.hoteles-silken.com Vis mer

Designhotellenes konge

  1. Se bildene fra hotellet her


Kim Baumann Larsen i Placebo Effects mener dette er verdens råeste designhotell.

- Dette er klart den største inspirasjonskilden til vårt arbeid med forslaget til designrom for Hotell Risør.

Placebo Effects var en av vinnerne i konkurransen om å få designe et prøverom for Hotell Risør. For å hente inspirasjon dro de til nettopp dette hotellet, og leide seg inn i hver sin etasje.

- Vi bodde der en uke, og hentet masse inspirasjon. Dette var langt råere enn Hotell Fox i København, som også er et kjent designhotell. En helt annen klasse, sier Baumann Larsen.

Ambisiøst prosjekt

Puerta America ligger i Madrid og er et banebrytende hotell. Verdensledende designere og arkitekter har vært med på prosjektet, som sies å være ultramoderne, et hotell som er samtidskunst i seg selv.

Gjennomsnittlig priser på rommene er ikke spesielt lav, men som man vet koster design ofte mye. Middelprisen for en natt på et rom er 1.500 kroner. Det er ikke avskrekkende, men mange vil nok tenke to ganger før de velger å bo her hele ferien. Det er lett å finne langt billigere alternativer i Madrid, men ofte kan det være moro for deg å velge litt utradisjonelt. Om ikke for hele ferien, så kanskje for en natt, bare for å oppleve det, og for å skrive hjem om det.

Hver etasje har sitt eget tema skapt av de forskjellige designerne og arkitektene som har fått boltre seg mer eller mindre fritt. Hvert av de 342 rommene har sin egen stil innenfor temaet etasjen representerer.

Hotellet inneholder spa, bar, restaurant, badebasseng i 13. etasje, internett på alle rom. Alle fasiliteter du kan tenke deg.

Adresse:
Avenida de America, 41
MADRID ES 28002
Telefon og fax:
T +34 917 445 400
F +34 917 445 401
Hjemmeside og e-post:
www.hotelpuertamerica.com, [email protected]

>> Sjekk bildeserien fra hotellet her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer