Designersalget du ikke vil gå glipp av

Her kan du få 90 prosent avslag.

90 prosent rabatt er ikke så ille ... Kanskje du endelig får råd til drømmejakken?  Foto: Colourbox
90 prosent rabatt er ikke så ille ... Kanskje du endelig får råd til drømmejakken? Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske pundet er rekordlavt for tiden. Nå er kursen på 8,9, noe som gjør det svært gunstig å være nordmann i England.

Hele 69 prosent av nordmenn innrømmer at de drar på shopping når de først er i landet, og dersom du er blant dem som liker litt eksklusive saker, bør du dra på Designer Sales UK.

Datoene du bør merke deg

Outletene holder til i både London og Brighton, og du kan få opptil 90 prosent avslag på britiske og kjente designerklær, ifølge VisitBritain. Vivienne Westwood, Martin Margiela, Dolce & Gabbana, Prada, Biba, og Allegra Hicks er noen av merkene.

Og det er spesielt noen datoer som er verdt å merke seg dersom du vil gjøre et kupp:

«Designer Sales» i Brighton:
Dato: 24. - 25. juni og 4. - 5. november
Sted: the Hilton Brighton Metropole (Kings Rd, Brighton, Sussex BN1 2FU)

«Designer Sales» i London:

Dato: 8. - 9. juli, 30. september til 1. oktober, 2. - 3. desember
Sted: Chelsea Old Town Hall (Kings Rd, London SW3 5EE)

Ikke råd å dra til England? Her får du 30-70 prosent rabatt på alle varer

Selger VIP-billetter

Du må også regne med å betale et administrasjonsgebyr på to pund. Fredag 8. juli kan du kjøpe VIP-billetter som gjør at du kommer fortere inn på salget som varer fra 11:00 til 00:00.

Slik ser butikken ut:

Outlet-himmel i NY

Skal du til New York i år? Da bør du ta turen ut til Woodbury Common Premium Outlets, som ligger like utenfor storbyen. Med outlet-priser og en god valutakurs, er dette en shopoholikers våte drøm.

Her får du merkevarer som Burberry, Dior, Giorgio Armani, Gucci, J.Crew, Lacoste, Marni, Nike, Polo Ralph Lauren, Diane von Furstenberg og Prada til vanvittige priser.

Ikke glem reglene

Selv om det er lett å bli begeistret av lave priser, må du ikke glemme tollreglene.

Dersom du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du bare ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. På en dagstur utenfor Norge kan du kun ha med deg varer til en verdi av 3.000 kroner.

Overskrider du denne grensen kan du selv bestemme hvilke varer du må betale toll og avgifter for, men dersom det er verdien av en vare som er større enn denne grensen, må du betale både toll og avgifter for hele verdien av varen, ifølge Tollvesenet.