Design i Risør

Risør hotell satser på designkonkurranse i sitt nye prosjekt med å innrede temarom på hotellet. Her kan du se vinnerne av konkurransen, og forslagene deres.

Design i Risør

 1. Juryens begrunnelse


Designkonkurransen er et samarbeid mellom 100% Risør og hotell Risør, og har fått tittelen "Ballast." Den skal ta for seg noe av det som er spesielt med med sørlandsperlen. Tanken er at hotell Risør skal gjennomgå en totalforvandling til å bli et rent designhotell. Da skal alt forandres fra mat til rom. Alle de 31 rommene i hotellet skal få helt ny utforming, og målet er at hvert rom skal designes av forskjellige designere. Planen er at hotellet skal stå ferdig til en designutstilling i 2008.

Oppfylte alle kriteriene

Juryen plukket kun ut fire vinnere av de i alt 36 forslagene som ble sendt inn. Hver av vinnerne fikk utbetalt 25.000 kroner i premie for sine utkast. Disse fire utkastene var de eneste som tilfredsstilte alle krav som juryen hadde satt.

Ved bedømming la juryen til grunne:

 • Nyskapning/ kreativitet/ mangfold
 • Funksjonalitet
 • Helhetlig konsept
 • Estetikk
 • Brukervennlighet/ familievennlighet/ tilgjengelighet for alle
 • Emosjonelle verdier

  De fire vinnerutkastene i konkurransen ble til slutt disse:

  Design i Risør

 • Placebo Effects med forslaget Intext.

  Placebo Effects består av Kim Baumann Larsen, Dag Jomar Meyer, Thomas Høimyr, Martin Baggerud, Aleksander Berge, Mats Ottdal og Siri J. A. Lundgreen

  Design i Risør


 • Nora Olafsdatter Krogh med forslaget Svartsøtvier tar over.

  Design i Risør


 • Acinu AS med forslaget 696969.
  Acinu AS består av Elin Vatn og Nina Frøstrup

  Design i Risør


 • Elisabeth Nossen med forslaget Skipskisten.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  >>Se bildene og hva juryen sa om de fire vinnerne.

  Botanisk virvar

  Tidligere var Risør et travelt sted for skipsfart. Følgen av mange skip som dro til og fra byen førte med seg noe litt uventet. Skip tar inn ballast for å stabilisere fartøyet slik at det går bedre i vannet. Med skipsballasten har det kommet frø og planter fra alle verdenshjørner, og når ballasten har blitt tømt ut, har også frøene og plantene blitt sluppet ut i nye omgivelser. Nettopp dette er skjedd i Risør. Her kan man finne over 200 planter som i utganspunktet ikke er en del av norsk flora, men som har integrert seg over tid, ettersom de har fått spre seg i området.

  Ballast er også temaet for utstillingen, og konkurransen om å innrede rommet på hotellet skal ha utganspunkt i dette. Videre skal hele hotellet bli Norges første designhotell. Utover dette ble det ikke lagt noen føringer for hvordan designerne kunne løse oppgaven.

  Tidligere har vi skrevet om Fox Hotell i København som har satset på nøyaktig det samme konseptet. Flere forskjellige designere har fått utfolde seg mer eller mindre fritt med hvert sitt rom. Resultatet blir en enorm variasjon, og ofte mange spennende løsninger.

  >>Les om Fox Hotell i København her.

  >>Her kan du lese mer om prosjektet hos Norsk Form.
  >>100% Risør finner du her.

  Relaterte artikler