Derfor reiser vi på charterferie

Vi velger charterferie fordi det er enkelt og bekvemt.

CHARTER: Noen aner ikke hvorfor de reiser på charterferie - likevel oppgir de at det er noe de pleier å gjøre. Men mange velger charter fordi det er enkelt og bekvemt. Foto: Colourbox.com
CHARTER: Noen aner ikke hvorfor de reiser på charterferie - likevel oppgir de at det er noe de pleier å gjøre. Men mange velger charter fordi det er enkelt og bekvemt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire av ti nordmenn pleier å reise på charterferie, ifølge en fersk reiseundersøkelse gjenomført av Respons Analyse for reisebyrået Ticket Feriereiser.

– Det vi ser, er at folk er veldig bekvemmelighetsorienterte. Mange oppgir også at de velger charter fordi tilbudet har blitt bedre, med flere hoteller å velge i. Og mange velger charter fordi det gir en følelse av trygghet; det er noen jeg kan prate med om jeg blir syk eller om jeg må klage på rommet - det er «noen som passer på meg», sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser AS.

Slik får du maks ferie: To dager er alt du trenger for langfri!

Ja til sol og varme

1.088 deltakere har svart på reiseundersøkelsen, som er gjennomført i august og september i år.

I tillegg til charterreiser, omfatter også undersøkelsen spørsmål om hvordan nordmenn finansierer feriereisene sine, hva de bruker penger på i ferien - og en del annet rundt våre ferievaner.

Ifølge reiseundersøkelsen, planlegger 50 prosent av de spurte en utenlandsferie i vinter. Dette omfatter alle slags utenlandsferier - ikke kun charterreiser.

De fleste av disse, 56 prosent, sier at grunnen til at de planlegger en utenlandsferie i vinter er fordi de ønsker sol og varme.

Når kan du egentlig reise? Her kan du sjekke skoleferien der du bor

Varierer med livsfase

Men det er altså 40 prosent som svarer at de pleier å reise på charterreiser. Og grunnen til at disse velger charter, kan du se her:

  • 22 prosent: Fordi det er enkelt og bekvemt
  • 10 prosent: Fordi chartertilbudet har blitt forbedret med flere hoteller og så videre
  • 9 prosent: Fordi det kjennes trygt
  • 8 prosent: Fordi jeg får mye for pengene
  • 7 prosent: Fordi det er familievennlig
  • 7 prosent: Vet ikke hvorfor
  • 5 prosent: Fordi de har lokale avganger
  • 5 prosent: For å velge all inclusive
  • 3 prosent: Fordi jeg alltid har gjort det
60 prosent svarer at de ikke pleier å reise på charterferie.

Wolff Andresen sier også at de merker at interessen for charterreiser ofte henger sammen med hvilken fase og situasjon i livet man befinner seg i.

– Reiser du med barn er det kanskje mer praktisk å reise på charterferie. Det er litt avhengig av hvor i livet du er, sier Wolff Andresen.

Hit kan du reise med all inclusive i 2013

Hit vil vi reise

Gran Canaria topper Tickets liste over vinterens mest populære reisemål - tradisjonen tro. På andreplass finner vi Tenerife og på tredje- og fjerdeplass finner vi heholdsvis Bangkok og London.

To av tre i tet er altså tradisjonelle charterreisemål.

Ifølge Wolff Andresen, er det en liten kapasitetsøking fra charteroperatørene, og den største økningen er på Gran Canaria: Fordi mange som opprinnelig hadde valgt Egypt, nå heller velger Gran Canaria.

– Det er også en økt fokus på konsepthoteller, fra Ving og Star Tour, og det er disse hotellene som blir fullbooket først, sier Wolff Andresen.

Dette er altså hoteller som markedsføres som kjedenes egne, som Sunwing, Blue Village og liknende.

– Vi ser også at de som tilbyr barnefrie hoteller øker - samtidig med at familiehotell er veldig populære - og de øker også, sier Wolff Andresen.

Hva foretrekker du? Familiehotell eller barnefri sone? Temaet har også vært oppe innen luftfarten, og det er flere som har nevnt og noen som har innført barnefrie soner på fly. Det er også noen selskaper som tilbyr barnepass ombord - da særlig de selskapene som er store på flyruter i Østen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer