Hurtigruten 2020

Derfor lønner det seg å bestille tidlig

Men ikke regn med å kombinere bobilferien med en reise med Hurtigruten.

HURTIGRUTEN: Årets sesong kan bli litt annerledes når det gjelder reiser med Hurtigruten. Vurderer du å reise, lønner det seg å bestille tidlig for å få de beste prisene. Foto: Bjørn E. Loftås
HURTIGRUTEN: Årets sesong kan bli litt annerledes når det gjelder reiser med Hurtigruten. Vurderer du å reise, lønner det seg å bestille tidlig for å få de beste prisene. Foto: Bjørn E. Loftås Vis mer
Publisert

Hurtigruten tiltrekker seg normalt en rekke turister fra utlandet, som i år uteblir av naturlige årsaker.

Samtidig forventer Hurtigruten flere nordmenn enn vanlig om bord, ettersom det kun er åpnet for utenlandsreiser til Danmark foreløpig.

Vurderer du å reise langs norskekysten i sommer, er et et par ting det er greit å være klar over.

Du kan eksempelvis ikke forvente å kombinere bobilferien med en strekning til sjøs.

Populære strekninger

Etter flere måneder uten seilinger, åpner Hurtigruten for trafikk fra og med 16. juni i år. PR-sjef Øystein Knoph sier at bortfallet av utenlandske turister nok ikke vil dekkes opp av nordmenn, men at de forventer flere nordmenn enn normalt i sommer.

Og på enkelte strekninger er det større pågang, enn på andre.

- Av kortere strekninger, så ser reiser mellom Trondheim og Tromsø ut til å være ekstra populære i sommer, sammen med våre klassiske reiser mellom Bergen og Kirkenes. Men det er fortsatt plass til mange flere, påpeker Knoph.

Samtidig har Hurtigruten innført en rekke corona-relaterte tiltak for å forhindre smitte blant passasjerene. Her kan du lese mer utfyllende om tiltakene på Hurtigruten i sommer.

Tidlig-rabatt

Er du sikker på at du skal reise med Hurtigruten i sommer, bør du bestille før 15. juni - da blir turen langt billigere:

- Vi har kampanje frem til 15. juni hvor man kan spare opptil 20 prosent på reisen for voksne, dessuten reiser barn gratis i følge med en voksen. Vi har også gode tilbud hvis man reiser alene, forteller Knoph.

Er du singelreisende, slipper du å betale singeltillegg for å benytte lugaren alene.

Bestiller du etter 15. juni, er det 25 prosent rabatt for barn.

Vurderer du å kombinere en Hurtigruten-reise med strekninger i fly, er det også greit å være klar over Widerøes to for én-kampanje, som gjelder i disse dager.

Ikke plass til bobiler

Hurtigruten består av flere skip, noen nyere og større enn de andre. Men hvor stor forskjell er det på standarden mellom skipene?

- De siste årene har vi totaloppgradert de fleste skipene våre som seiler langs norskekysten, og de holder en gjennomgående høy standard. Aller skarpest fremstår MS Finnmarken, som er helt nyoppgradert, forteller Knoph.

Skal du på campingferie, kan du ikke regne å ta med bobil eller campingvogn om bord på skipet.

- Det er bare noen av skipene våre som har plass til biler, det er begrenset med bilplasser om bord, og dessverre ikke plass til større bobiler eller til campingvogner, sier Knoph.

Andre båtmuligheter langs kysten?

Hurtigruten er slett ikke det eneste alternativet om du vil bevege deg langs kysten av Norge med båt i sommer.

Kanskje kan en fergetur med en el-ferge være noe i sommer?

Her kan du lese mer om hvilke muligheter det er for cruise- og fergeturer med elektriske ferger rundtom i de norske fjordene.

Mange områder langs kysten er dessuten avhengige av fergetrafikk som transportmiddel. Her kan du se noen av fergeselskapene som opererer i de forskjellige geografiske områdene, ifølge Visit Norway:

  • Fjord1: Østlandet, Vestlandet og Trøndelag
  • Norled: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge
  • Fjordline: Vestlandet og Østlandet
  • Kolumbus: Vestlanget
  • Rødne Fjord Cruise: Vestlandet
  • Senjafergene: Nord-Norge
  • Bjørklid Ferjerederi: Lyngen, Nord-Norge
  • Snelandia: Finnmark
  • Bastø Fosen: Moss - Horten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer