Derfor kom ikke kofferten

Slurv er den viktigste grunnen til at bagasjen forsvinner.

BLIR IGJEN: Blir kofferten lastet feil, kommer den med et annet fly enn det du sitter på. Foto: colourbox.com
BLIR IGJEN: Blir kofferten lastet feil, kommer den med et annet fly enn det du sitter på. Foto: colourbox.comVis mer

Noen ganger opplever man å vente forgjeves på bagasjen, selv om den stort sett dukker opp til slutt. Men hva er egentlig årsaken til at kofferten ikke kommer frem?

I de fleste tilfellene er det rett og slett slurv som forårsaker forsinkelsen, ifølge msnbc.com. Nettopp derfor er det et par ting du bør gjøre som passasjer, for å sikre at kofferten kommer med samme fly som deg.

Feil med bagasjelappen

Ved innsjekking av bagasjen blir det festet en bagasjelapp på kofferten som er merket med destinasjon. Dessverre viser det seg at denne ofte faller av før kofferten når flyet.

Dermed blir kofferten stående igjen på avreiseflyplassen, inntil du selv ankommer feriemålet og får etterlyst den savnede bagasjen.

Et annet, liknende problem er at kofferten blir merket med feil destinasjon ved innsjekking. Da kommer bagasjen frem - men til feil flyplass. Også sjauerne på flyplassen finner det for godt å blingse på destinasjonen, og lemper kofferten på feil vogn - slik at den blir med et helt annet fly enn deg.

Les også: Ryanair setter opp bagasjeavgiften - se hva det koster nå

Lar kofferten ligge

I andre tilfeller er det den reisende selv som er skyld i at bagasjen blir stuet vekk. Mange av oss er enten så distré, eller har det for travelt til å huske på kofferten som ligger på rullebåndet.

Også nordmenn viser seg å være svimle etter endt sommerferie, skal vi tro tall fra hittegodskontoret på Gardermoen. Ifølge Aftenposten mottok de 3.776 gjenglemte gjenstander bare i juli måned i år.

Bagasje som blir liggende på rullebåndet legges på flyplassens hittegodskontor, og du må selv ta deg en ekstratur til flyplassen for å få den tilbake.

Les også: Disse passasjerene pakker med seg mest

Slik får du bagasjen vel frem

Ved hjelp av enkle metoder kan du selv bidra til at bagasjen kommer trygt frem, selv om man selvsagt ikke kan sikre seg mot alt.

Likevel - punkt nummer én er å holde øyne åpne under innsjekkingen. Se etter at bagasjen er merket med riktig destinasjon, spesielt hvis du skal fly via andre flyplasser. Sjekk og at bagasjelappen er festet skikkelig.

I tillegg bør du merke kofferten tydelig med navn og telefonnummer, både innvendig og utvendig. Slik blir den enklere å spore. Velger du i tillegg en koffert som skiller seg ut fra mengden, blir det enda enklere.

Pakk viktige ting du vet du får bruk for i håndbagasjen, og sørg dessuten for å ha gyldig reiseforsikring. Skulle bagasjen bli forsinket mer enn fire timer, får du dekket innkjøp av blant annet toalettsaker og klær du måtte trenge på destinasjonen.

Les også: Alt du trenger å vite om reiseforsikring