<b>TURIST-LOOKEN:</b> Hvite tennissokker og Jesus-sandaler gjør at vedkommende oser turist.  Foto: Colourbox
TURIST-LOOKEN: Hvite tennissokker og Jesus-sandaler gjør at vedkommende oser turist. Foto: ColourboxVis mer

Derfor har turister sokker i sandalene

Mer praktisk enn trendy.

Det er lett å kjenne igjen turister, spesielt dersom du ser på føttene. I årevis har kritthvite tennissokker i sandalene vært selve symbolet på det å være charterturist.

Men hvorfor er det egentlig sånn at turister velger å rusle rundt med sokker i sandalene i 30-40-grader?

– Vi kommer fra et klima, hvor strømper er nødvendig mesteparten av året. Det å hoppe i et par sokker er nesten en del av den daglige rutinen på samme nivå som tannpuss, og den henger igjen når vi kommer ned i varmen, sier danske livsstilseksperten Christian Grau fra DR1-programmet «Kender du typen», til Politiken.dk

Det tror også Tone Ra Pedersen, motejournalist i KK.no. Hun mener faktisk at det kan være en fordel.

– Her til lands bruker vi strømper så å si året rundt, så det blir gjerne et sjokk for føttene å plutselig være uten. Og det er faktisk smart å ha sokker på hvis du skal gå rett fra vinterstøvletter til sommersandaler. Ikke bare er det varmere, det kan også forhindre både gnagsår og at du blir solbrent, sier Pedersen til DinSide.no

Les også: Disse er de verste turistene

Vi lider ikke for skjønnheten

Christian Grau mener at skandinavere er mer opptatt av komfort når vi kler oss enn andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruker du sokker i sandalene? (Avsluttet)
Nei(68%) 2072
Ja (32%) 963
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Sammenligner du oss med italienerne, er de mer tilbøyelige for å lide for skjønnheten både til hverdags og på ferie, forteller han.

Si hva du vil om sokker i sandalene, men det er faktisk trendy nå, ifølge Pedersen i KK.no.

– Ja, synlige sokker har vi sett flere sesonger på catwalkene, både for ham og henne. Det er imidlertid langt mellom hver gang jeg ser dette på gaten - bortsett fra på turister, da, forklarer hun.

Se bildeserie: Her havner de verste turistbildene

Vil du ha sokker i sandalene? Slik gjør du

Men selv om det er trendy, er det en vanskelig stil å kopiere. Det er nemlig ikke bare å ta på seg sokker og hoppe i sandalene. Men Pedersen vet heldigvis råd:

– Enkleste måten å dra det av på, er kanskje å bruke sokker i samme farge som sandalene - så slipper strømpene å bli så synlige. Det funker kanskje best hvis sandalene er mørke, råder hun.

Samtidig vil hun advare mot å bruke nye sko i ferien. Føttene hovner ofte opp i varmen, noe som fort kan bli en smertefull opplevelse.

– Husk på at ferien nok ikke er den perfekte tiden å innvie et par nye sko på. Det blir fort mye trasking og ofte trenger du litt tid på å «gå dem inn», påpeker Pedersen i KK.no.