Flytoget går i 80 kilometer i timen - men bare på enkelte strekninger.  Foto: PER ERVLAND
Flytoget går i 80 kilometer i timen - men bare på enkelte strekninger. Foto: PER ERVLANDVis mer

Derfor går Flytoget så seint

Må redusere farten fra 210 til 80 kilometer i timen.

Du har kanskje merket at Flytoget kjører litt saktere på enkelte steder enn vanlig?

Det skyldes nemlig at tre togstrekninger blitt rammet av telehiv. Dette gjelder nord- og sørgående spor på Lindeberg og sørgående spor på Langeland, skriver Teknisk Ukeblad på nett.

Pass på: NSB advarer mot flere kontroller

Påvirker ikke rutene

Flytoget har redusert hastigheten fra 210 kilometer i timen til 130 kilometer i timen på Lindeberg, mens hastigheten er satt ned i 80 kilometer i timen på Langeland.

Stein Hernes er direktør kommunikasjon og samfunnskontakt ved Flytoget.
Stein Hernes er direktør kommunikasjon og samfunnskontakt ved Flytoget. Vis mer


– Det gjelder kun enkelte strekninger og ikke over alt. Reduksjonen er noen få hundre meter, og vi kjører det inn igjen andre steder, påpeker Stein Hernes, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt ved Flytoget, til DinSide.

Fartsreduksjonen skal med andre ord ikke påvirke rutetidene til Flytoget, og det har allerede pågått i cirka en måneds tid. Hernes antar at det vil fortsette å vare en stund framover.

>>>Slik jukses det på Flytoget

Fokus på komfort

– Vi har foreløpig ikke fått noen reaksjoner på at passasjerene synes det går saktere. Det er antakelig fordi vi klarer å holde tabellen, sier Hernes.

Selv om telehiv kan høres litt skummelt ut, er det heldigvis helt ufarlig, ifølge Thor Erik Skarpen, informasjonssjef i Jernbaneverket Øst.

– Vi opplever slikt svært sjelden, og hastigheten blir redusert på grunn av komforten. Det er ingen sikkerhetsrisiko, sier Skarpen til Teknisk Ukeblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen