For studenter er det ekstra gunstig å velge Flytoget framfor NSB. Foto: Per Ervland
For studenter er det ekstra gunstig å velge Flytoget framfor NSB. Foto: Per Ervland Vis mer

Derfor bør studenter velge Flytoget

Billigere - og med bedre garanti.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise til Gardermoen og er student, er valget av transportmiddel enkelt. For studenter er Flytoget billigere enn NSB, og det gir deg flere rettigheter som passasjer.

Halv pris

Flytoget gir nemlig studenter til og med fylte 31 år halv pris på billettene, og rabatten gjelder uansett togstrekning.

Priseksempler:
Fra Drammen:

 • NSB: 146 kroner
 • Flytoget: 125 kroner
 • Fra Sandvika:
 • NSB: 110 kroner
 • Flytoget: 100 kroner
 • Fra Oslo S:
 • NSB: 90 kroner
 • Flytoget: 85 kroner
 • Syns du prisforskjellene er små, er det også verdt å merke seg at Flytoget har hyppigere avganger og gir deg bedre rettigheter som gjelder for samtlige passasjerer.

  Les også: Gjetter du hvem som har Norges mest tilfredse kunder?

  Dekker flyreisen ved forsinkelse

  I tillegg til å være hakket billigere for studenter, er det en annen, stor fordel ved å velge Flytoget. De har nemlig en av Norges beste reisegarantier; ved forsinkelser som fører til at kunden ikke rekker flyet sitt, erstatter de den tapte reisen.

  – Mister passasjeren flyet fordi flytoget blir mer enn 30 minutter forsinket, dekker vi ny flybillett, har Sverre Høven, direktør for komersiell og drift ved Flytoget, uttalt til DinSide ved en tidligere anledning.

  Reisegarantien skal gjelder uansett årsak til forsinkelsen, så lenge passasjeren har tatt et flytog som i utgangspunktet ville vært fremme innenfor flyselskapets anbefalte oppmøtetid. Den øvre grensen for erstatning er 24.637 kroner - 30 prosent av folketrygdens grunnbeløp på 82.122 kroner.

  NSB-passasjerer får ved forsinkelser erstattet 50 prosent av togbilletten sin (ved 30 eller 60 minutters forsinkelse avhengig av togtype). Men også de dekker ifølge transportvilkårene "dokumenterte påregnelige direkte utgifter", som også inkluderer en tapt flyreise, ifølge NSBs informansavdeling.

  Her er beløpsgrensen 16.424 kroner.

  Les også: Så liten er tidsforskjellen til Gardermoen

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer