På tross av at det finnes utallige nettsider som vil hjelpe deg med hotellbooking, er det flere argumenter for å gjøre det på gamlemåten ved å ta kontakt med hotellet direkte. Foto: Colourbox.com
På tross av at det finnes utallige nettsider som vil hjelpe deg med hotellbooking, er det flere argumenter for å gjøre det på gamlemåten ved å ta kontakt med hotellet direkte. Foto: Colourbox.comVis mer

Derfor bør du bestille hotellrommet direkte

Spar ved direkte bestilling fra hotellet. Og det er ikke den eneste fordelen. Tekst: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

Det finnes et vell av nettsider som tilbyr seg å hjelpe deg å booke hotellrom over hele verden. Blant de største finner vi Hotels.com, Booking.com, Expedia.com, Reiseguiden.no og Finn.no.

Nettsidene lover ofte at brukeren skal finne de beste tilbudene gjennom deres tjeneste.

Men en liten undersøkelse gjort av den britiske avisa The Telegraph, viser at det faktisk kan lønne seg å booke rommet direkte fra hotellet, fremfor å bruke bookingnettstedene.

Har du ikke anledning til å bruke mye tid på å sammenligne priser, anbefaler reiseekspert Nick Trend å kontakte hotellet direkte.

– Da får du som regel en grei pris, om ikke alltid den aller billigste, sier han.

Denne tjenesten bestiller for deg, og passer på at du får laveste pris

– Uten garantier ved nettbestilling

En annen grunn til at det kan lønne seg å styre unna bookingnettstedene, er at om du bestiller via en slik tjeneste så står du uten garantier.

– Disse tjenestene er kun formidlingstjenester. Du betaler som regel til hotellet når du har vært der, forklarer Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet til ABC Nyheter.

Tjenestene har derfor ikke noe ansvar overfor kundene.

Har du skikkelig uflaks kan det gå som det gjorde med en norsk familie, som bestilte og betalte hotell i Kroatia via Booking.com. De opplevde både dårligere standard og høyere pris enn det de ble lovet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gikk ikke Syden-ferien som planlagt? Slik klager du

I etterkant klaget den uheldige familien både til hotellet, Booking.com og Forbrukerrådet, men ble avvist over hele linjen, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider. Familien har i etterkant fortalt at de fikk erstatning for deler av tapet fra Booking.com.

Les også: Pakkereise eller bestille separat? (ekstern lenke)

– Står sterkere med kredittkort


Skal du likevel bruke bookingnettstedene er det et par ting som bedrer situasjonen for deg dersom noe senere går galt.


– Du kan stå sterkere hvis du betaler med kredittkort. Da kan du gå til kredittselskapet i ettertid hvis du ikke har fått det du har betalt for, sier Halsos.

Mer: Derfor bør du bruke kredittkort på reisen

Dersom du bruker et nettsted som formidler både hotellovernatting og flyreise og du kjøper begge deler, som en pakke, har du også bedre rettigheter.

– Hvis det er solgt som en pakke, da er det loven om pakkereise som gjelder, noe som betyr at du står sterkere i forhold til blant annet avbestilling.

Men for at dette skal gjelde må det markedsføres som en pakke, altså hotell pluss fly med en felles pris, understreker Halsos.

Les også: Hotelltapeten som lenker til porno (ekstern lenke)