Der skulle vi gjerne ha vært!

Det er sol, varme og eksotiske palmeøyer som ’plager’ oss mest når vi drømmer oss bort i ferieverdenen. Med fritt valg på øverste hylle ville en av fem valgt sydhavsparadiset som sin drømmeferie. Dette viser tall fra en undersøkelse foretatt av MMI om nordmenns ferievaner.

Kulturreiser og opplevelsesferie faller også i smak, 18 prosent av de spurte kunne godt tenkt seg en såkalt temareise. Kombinasjonsferier, hvor både sol og kultur inngår, følger tett etter med 15 prosent.

De yngste vil ha det varmt

Det er aldersgruppen 18-24 år som dominerer når det gjelder ønsket om et sydhavsparadis. Blant de høyere aldersgruppene, fra 45 år og opp over er det ferieformer som naturferie og cruise som frister mest.

Drømmer du om dette? I så fall kan du trøste deg med at du er ganske normal. Vis mer

Penger og sosial status spiller også inn. Tjener du godt drømmer du sannsynligvis om kulturopplevelser samt kombinasjonsferie med rundreise, bading og kultur. Dette er ikke hva du ønsker deg om du tjener lite. Så kanskje er vi ganske rasjonelle likevel, og drømmer om hva som faktisk er oppnåelig. De fleste temareiser og kulturferier vil nemlig koste langt mer enn en kjapp tur til en eller annen middelhavsøy.

De ti mest populære drømmeferiene


FerietypeAntall prosent
Sydhavsøy - eksotisk sted21%
Kultur- temareiser18%
Kombinasjon av bading, rundreise og kultur15%
Naturferie14%
Sol- og badeferie13%
Cruise8%
Reise verden rundt4%
Storbyferie2%
Ferie på fjellet2%
Hytteferie2%
Tallene er hentet fra MMI sin undersøkelse om Nordmenn og sommerferie, uke 50 - 1999