Alfa Romeo Duetto, kjæresten, skinnhansker og silketørkle - høres vel ut som en romantisk vinner? Star Tour lanserer sine nye togreiser i morgen, les om nyhetene under.   Foto: wikipedia
Alfa Romeo Duetto, kjæresten, skinnhansker og silketørkle - høres vel ut som en romantisk vinner? Star Tour lanserer sine nye togreiser i morgen, les om nyhetene under. Foto: wikipediaVis mer

Denne står og venter på dere...

Fra opera og spa til cruising på italienske veier med silkeskjerf og egen sportsbil - Star Tours nye togreiser slippes for salg i morgen.

Star Tour lanserer et fyldig program med hele 11 nye togreiser neste sommer.

Blant nyhetene er de italienske innsjøene Como, Maggiore og Garda, en egen wellness og SPA-reise i Italia, Bamseklubb i Kroatia og leie av sportsbiler fra Slow Drive.

Med 24 togreiser til ti land er Star Tour nå Europas ledende reisearrangør av togreiser.

Interrail-tidene tilbake


Star Tours togsatsing skjer i samarbeid med NSB, og totalt øker feriearrangøren antall reiser med 20 prosent neste sommer.

- Helt siden den ville ideen om å lage togpakker ble unnfanget i mai i fjor, har det bare gått oppover. Vi startet med noen hundre reiser i 2007, og neste sommer har vi 10.000 reiser i programmet. Dette er ikke minst takket være våre gode samarbeidspartnere, sier Lena Petersson i Star Tour.

NSB har vært med fra starten av, og er glad for Star Tour sitt initiativ. Selskapet har likevel ikke giftet seg helt med Star Tour og håper flere aktører vil satse på togreiser fremover.

- Tog er i tiden. Det er en miljøvennlig, behagelig og opplevelsesrik måte å reise på. Star Tour og NSB har bokstavlig talt et samarbeid på skinner, som vi er glade for at videreutvikles fra år til år, sier informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornøyde togpassasjerer

Ifølge Petersson er tilbakemeldingene fra kunder som har tøffet nedover i Europa meget positive:

- Det eneste vi fikk klager på i sommer var at det ble varmt om natten under hetebølgen. Og så drømmer selvfølgelig mange om å bli tatt i mot med hvite duker og spisevogn a la den gamle Bergensbanen allerede når de går om bord på Oslo S, sier hun.

Toget har favnet bredt. I sommer var hele 15 prosent av alle kundene barn under 18 år.

- Vi har hatt alle typer kunder med på togreisene våre, og det er tydelig at også barnefamiliene ønsker seg noe mer enn en ordinær pakketur. Derfor er Bamse og Blue Star i Ulag også en av neste års nyheter.

Et sett som dette venter på deg i en klassisk sportsbil i Italia...  Foto: Slow Drive
Et sett som dette venter på deg i en klassisk sportsbil i Italia... Foto: Slow Drive Vis mer


På italienske veier med silkeskjerf og Triumph Spitfire

En annen nyhet er Star Tours samarbeid med italienske Slow Drive. Når du går av toget i Italia står det en italiensk sportsbil og venter på deg. Skinnhansker og silkeskjerf ligger naturligvis i førersetet.

Det høres ikke ille ut a ta toget nedover kontinentet for å så cruise videre på italienske småveier i en Triumh Spitfire eller Alfa Romeo Duetto?

- Dette er helt klart noe som må være midt i blinken for livsnytere som har rundet de 50 eller unge, romantiske par som lengter etter et alternativ til en gresk øyferie, sier Petersson.

Andre italienske nyheter er blant annet togreiser til de italienske innsjøene, byen Piran i Slovenia og den lille badebyen Caorle ikke langt fra Venezia.

Megaluksus i Sør-Afrika

Den store togdrømmen for mange er en reise med Orientekspressen. Star Tour har funnet frem til den afrikanske varianten av den klassiske togreisen, og fra neste sommer er Rovos Rail på plass under vignetten TEMA-Train hos feriearrangøren. I tillegg til Sør-Afrika har TEMA også tre andre togreiser på programmet neste sommer.

Totalt presenterer Star Tour 24 ulike reiser neste sommer. 11 er nyheter.

Pris eks. Garda fra kroner 4998,- for 10 dager med tog og hotell.

Salget av neste års turer starter i morgen.