Denne kan du snart teste

De første bildene er nettopp sluppet: Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster.

<b>FERRARI:</b> De første bildene av vognene i Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster: Kopi av Ferrari F430 Spider. Foto: Ferrari
FERRARI: De første bildene av vognene i Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster: Kopi av Ferrari F430 Spider. Foto: Ferrari Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferrari World Abu Dhabi skal bli verdens største innendørs temapark når den åpner i løpet av andre halvdel av 2010.

Opplevelsesparken skal by på to unike berg- og dalbaner, og nå er de første bildene sluppet av den ene: Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster.

Du kan se flere bilder av byggeprosjektet og hvordan parken til slutt skal bli, i bildespesialen nedenfor. Lenger ned på siden kan du også se en video som viser med levende bilder hvor langt de er kommet i byggeprosessen til nå, samt kommentarer fra utbyggerne.

Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
Foto: Ferrari World Abu Dhabi
FERRARI: De første bildene av vognene i Ferrari World Abu Dhabi GT rollercoaster: Kopi av Ferrari F430 Spider. Foto: Ferrari


F430 Spider

GT-banen er en fartsbane hvor to konkurrerende "biler" av typen du kan se på bildet ovenfor, sendes ut samtidig på parallelle baner - og kappkjører hele veien til mål. Vognene er eksakte kopier av Ferrari F430 Spider, men det spørs om berg-og-dalbane-bilene blir like raske som den originale bilmodellen.

Til sammen skal det bli et 20-talls attraksjoner og opplevelser til besøkendes behag, og dette er også verdens første attraksjon av sitt slag.


Verdens raskeste

Det skrytes også av at parken, i tillegg til å bli verdens største innendørs fornøyelsespark, også skal få verdens raskeste berg- og dalbane. Akkurat hvor rask denne verdens raskeste skal bli vil ikke bakmennene ut med, men for å kunne smykke seg med denne tittelen må den i alle fall slå tyske RingRacers 217 kilometer i timen. RingRacer på Nürburgring i Tyskland skal også sette fart i løpet av 2010.

217 kilometer i timen eller deromkring er imidlertid ikke like rask som den originale Ferrari F430 Spider - som skal ha en toppfart på over 310 kilometer i timen.

Parken er et samarbeidsprosjekt mellom Ferrari og Aldar Properties PJSC, som er en stor eiendomsutvikler i Abu Dhabi. Parken blir beliggende på den nye underholdningsøya Yas Island, og er planlagt å skulle åpne i siste halvdel av 2010.

I tillegg til de nevnte berg- og dalbanene bløir det også gokart, sanddynekjøring, rallykjøring og G-force-tårn.