Denne elefanten kommer litt for nære...

Elefanter er raskere enn du tror.

DinSide Reise vil hver uke fremover i høst og vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Under bildet finner du en kort forklaring på hvor og når bildet ble tatt, og hvorfor vi velger å vise akkurat dette bildet denne uken.

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på reise@dinside.no, med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.

Ukens bilde:

Denne elefanten kommer litt for nære...Sinna elefant

Dette bildet er tatt i Tsavo West nasjonalpark i Kenya. Vi møtte på denne unge hannelefanten en sen morgenstund. Den var helt alene og koste seg med å rulle rundt i den typisk røde leiren du finner i området. Vi spurte sjåføren vår om vi ikke var litt for nærme da den begynte å fatte interesse av safaribilen.

Se slideshow fra når vi møtte elefanten her...

Til tross for at han tidligere på morgenen hadde forklart at unge hannelefanter kan være farlige hvis de føler seg utfordret, stoppet han bilen på grusveien ved siden av kjempen.

Elefanten kom nærmere og nærmere, før til slutt bestemte seg for å slå ut ørene og løpe mot bilen. Bare 10 meter fra bilen, vinklet den over veien bak oss.

- Kanskje litt på kanten nærme, innrømmet guiden i det han kunne slippe gassen og puste lettet ut.

Bildet er av en i reisefølge som plutselig forstår alvoret i situasjonen.