Den vil koste deg 14.000 kroner

Én krone per pose blir lite sammenlignet med dette.

Dette blir dyrt - i New Delhi. Foto: colourbox.com
Dette blir dyrt - i New Delhi. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal det koste deg dyrt å pakke i plast. Miljømyndigheter i New Delhi vil bli kvitt plastposene, som defineres som miljøsvineri. Estimater tilsier at det bare i denne byen forbrukes 10 millioner plastposer - hver dag. Nå innføres forbudet.

- Vi vil at folk skal forstå at de ikke kan komme unna med å bruke plastposer. Om de velger å bryte loven systematisk, har rettsvesenet nå de virkemidlene som skal til, sier New Delhis miljøsjef, J. K. Dadoo i følge Fairhome.co.uk.

Straffen for å bruke plastposer kan komme opp i 100.000 rupee, eller cirka 14.000 kroner! Alternativt fem år i fengsel.

Les også: Plastposene bør ikke fjernes i Norge - se hvorfor

Dyrere handel

Forbudet vil ha en myk start for å gi virksomheter muligheten til å bytte til jute, papir og bomullsposer. Men mange innbyggere og virksomheter frykter at forbudet vil gi dyrere varehandel. De alternative posene koster fire-fem ganger så mye som plastvarianten.

Rwanda, Bangladesh og Bhutan har innført forbud, etter sigende vellykkede, mot plastikkposer allerede. Det samme har San Fransisco.

Les også: Pene alternativer til plastposer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer