Den vektløse soveposen

Sovepose, sengetøy til gjester, eller beskyttelse fra andres sengetøy – ikke dra på tur uten silkelakenposen!

Vi tar opp tråden fra forrige ukes reisedings, de oppblåsbare putene, og holder oss til søvnens verden. Hva gjør du når du skal krype opp i hotellsenga og temperaturen ute holder godt over 30 grader? Brer over deg dyna? Kryper ned i den godt fora soveposen fra speiderårene? Neppe! Du legger deg oppå det hele og håper at myggen ikke bærer på ekle virus.

Den vektløse soveposen
Lakenposen er romslig, lett og billig!
Lakenposen er romslig, lett og billig! Vis mer

Soveposer er kjekke ting, myke og gode, men om sommeren blir de ubrukelige, varme og klamme. Hva gjør du? Tar med silkelakenposen i stedet!

160 gram og to meter lang

En silkelakenpose veier så å si ingen ting. Pent brettet sammen kommer den i en pose på 10 x 15 centimeter. Totalt veier denne alternative soveposen ikke mer enn 160 gram. Med andre ord burde du ikke ha store problemer med å finne plass i kofferten. Lakenposen er laget av silke, noe som gjør den lett, luftig og myk. Posen er 245 cm lang og 90 bred; det er til og med en lomme for puten i den ene enden, slik at posen også fungerer som putetrekk.

Silkelakenposen er fortrinnsvis for bruk i sommelige temperaturer, det tynne silkestoffet er alt annet enn isolerende. Til gjengjeld kan posen være kjekk å ha med hvis du låner andres sovepose, eller hvis du ønsker å beskytte deg mot sengelopper i dyner og sengetøy fra mer rimelige herberger. Har du forsøkt å vaske en tykk sovepose vet du sikkert hvor tungvindt det er. Bruker du lakenposen inni soveposen løser du hele problemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tørker kjapt

Lakenposen kan håndvaskes, men bør ikke renses, blekes, eller kjøres i tørketrommel. Det lette silkestoffet tørker kjapt over en klessnor - en takknemlig egenskap for folk på farten.

Silkelakenposen får du kjøpt i reiseeffektsbutikker eller i forretninger som fører sports og campingutstyr, eller gjennom Den Norske Turistforening. Forøvrig importerer firmaet Jakri AS i Drammen lakenposene. Her kan du også bestille posen over nett. Prisen på de ulike posene vi har hentet inn varierte fra kr 285 til 379.

Din favoritt?

I ukene fremover kommer vi i DinSide Reise til å presentere noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.