Den store USA-testen

I dag, 4. juli, samles amerikanske familier rundt grillen i hagen eller på piknik, og feirer "land of the free and the home of the brave". Hva vet du om USA?

Det går ikke en dag uten at USA i en eller annen sammenheng nevnes på nyhetene, men hva vet du egentlig om landet "over there"?

"Alle" vet kanskje at Empire State ligger i New York og at Minnesota kalles Land of 10.000 lakes. Men vet du hvilken av USAs stater som går under kallenavnet The Pelican State, eller for den saks skyld, The Golden State?

4. juli er USAs nasjonaldag, hvor de feirer sin uavhengighet fra Storbritannia. Dette er dagen hvor amerikanske familier samles rundt piknikkurven eller rundt grillen hjemme, for å feire sin uavhengighet og frihet, og den amerikanske drømmen. Det er fyrverkeri, parader, korpsmusikk, drillpiker, popcorn, potetsalat og patriotisk vaiing med det amerikanske flagget. På bordet står gjerne grillede hamburgere, pølser og kyllingbryst til hovedrett, akkompagnert av kålsalat med majones og grillede maiskolber. Til dessert: deilige, klissete og kaloririke brownies eller den sunnere varianten, fruktsalat med yoghurt.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.