Den store Thailand-guiden

Eksotisk spennende, billig og med et perfekt klima. Tre ting på en gang – går det an da? Joda, det er ikke for ingenting at Thailand har blitt nordmenns nye feriefavoritt.

Thailand er alltid med i toppen når verdens beste ferieland skal kåres. Fra charterselskapene lanserte Thailand i 1995, har det lille landet i Sørøst-Asia rukket å bli en av våre store favoritter. I følge Star Tour er Thailand det reisemålet som selger fortest når katalogene blir lagt ut. Vi lar oss friste, men hva er det egentlig som trekker?

Fra båtmarked i Bangkok...
Fra båtmarked i Bangkok... Vis mer
Til sløve stranddager i sør.
Til sløve stranddager i sør. Vis mer

- Thailand er et av de mest komplette reisemålene i verden. Det har et varmt, tropisk klima, og veldig bra strender. Det er variert, og har noe for alle. I tillegg er det et hyggelig reisemål, folk er vennlige og tar imot turister som besøkende, skryter informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson, som selv har besøkt landet fire ganger.

Godt over 15.000 nordmenn kjøpte pakkereiser til Thailand i 1999, og midlertidige tall viser at reisestrømmen økte med rundt 50 prosent i 2000. Blant reisearrangører betegnes dette som en eksplosiv vekst. Frister det med en to ukers tur til Phuket, anbefaler turoperatørene deg å være tidlig ute. Katalogen for neste vinter kommer allerede i mars. Vil du gjøre Thailand på egenhånd, er det heldigvis en smal sak å ta seg til Bangkok med fly. Derfra har du alle muligheter: Både til fjellene i Nord og strendene ved kysten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig ferieparadis

Thailand er et glimrende utgangspunkt for deg som ønsker å oppleve Østen. Turisme er en av landets viktigste industrier, og det meste er tilrettelagt for de ferierende. Hvis du skulle ønske det da. Er du av typen som liker å ferdes utenfor de verste turisttråkkene, er det nok å gi seg i fatt med.

Ikke er det dyrt heller. Vi har reist landet rundt med et budsjett på 200 kroner dagen. Samtlige måltider ble inntatt på restaurant, og hotellene var av ”akseptabel” standard. Reiseruten og tipsene finner du i denne artikkelen.

De fantastiske øyene

Sol, krystallklart vann og lange hvite strender. De aller fleste som reiser til Thailand har høye forhåpninger om å finne sin egen paradisøy. Dessverre er du ikke alene i jakten på den perfekte stranden. Som i Hollywoods tolkning av Alex Garlands The Beach, står de vakreste og mest eksotiske stedene høyt i kurs. Vi har laget en guide til landets beste og mest populære øyer. Finn din favoritt blant Thailands øyer.

Vår favoritt? Det må bli Ko Samuis lillesøster, den billedskjønne og avslappende Koh Pha Ngan. Ønsker du å kombinere strandliv med fjellklatring bør du få med deg artikkelen om Krabi.

Shopp deg gal uten å bli fattig

Thailand byr på gode forhold for deg som er glad i å handle. Her er godt utbud av alt fra skreddersydde dresser og falske Levisbukser, til revolverlightere og Rolex’er for under hundrelappen. Markedene er store, og selgerne vet hvor pengene sitter. – Special price for you, my friend, synger de i kor. Er du glad i å prute, er dette et aldri så lite mekka. Vi gir deg kuppene, viser deg fallgruvene og tar deg med på en rundtur i de fargerike handlegatene i denne artikkelen.

Byen som aldri sover

Thailendere er kjent for å være vennlige og gjestfrie. 
Foto: Kirsti van Hoegee
Thailendere er kjent for å være vennlige og gjestfrie.
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Når vi først er inne på shopping, kommer vi ikke utenom Bangkok. Den kaotiske, pulserende storbyen på rundt 12 millioner er en opplevelse i seg selv. Tilsynelatende helt fri for planlegging og logisk infrastruktur, klarer denne enorme landsbyen å fungere på sitt eget særegne vis. Bangkok er byen med det dårlige ryktet, det er samtidig byen med landets største og flotteste attraksjoner. Tipsene for hva du bør få med deg i storbyen finner du i denne artikkelen.

Kulturferie i nord-Thailand

Nå er det ikke alle som synes at to uker på en hvit sandstrand er å regne som en drømmeferie. Thailand er et kompakt land, og det er lett å reise rundt med buss, tog eller fly. En populær rute er turen opp nord i landet til Chiang Mai, og derifra videre til det gyldne triangel. Chiang Mai er landets nest største by, og kanskje den visuelt vakreste. Byen er også en glimrende base for trekking, hvor du kan oppleve rafting på selvlagd flåte, elefantridning og jungelsafari. Høres det spennende ut, bør du ta en titt på denne artikkelen.

Reisebrev fra Sør-Thailand

Bente Geelmuyden har tatt turen til Thailand, nærmere bestemt de sydlige deler av landet. Reisen ned og første inntrykk fra Bangkok kan du lese mer om her. Første reisebrev fra paradisøya Krabi leser du her, utflukt fra Krabi til de omkransende øyene leser du mer om her. De kulinariske utskeielsene i Phuket finner du 15690>her, og spennende jungeleventyr leser du mer om 15756>i denne artikkelen. Mer om besøket til det gullforgylte Grand Palace finner du 16146>her og avslutningen i den antikke hovedstaden Ayuthaya finner du 16242>her.

Lesernes egne tips

I Din Reiseguide har du mulighet til fortelle hva du synes om forskjellige reisemål. Til nå har vi fått inn godt over 30 reisebrev med tips og opplevelser fra ulike steder i Thailand. Lesernes egne tips finner du under Thailand på denne siden. Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.