Den store reiseduellen

Phuket og paradisøyene i Sør-Thailand eller Cancun og Yucatanhalvøya. Vi lot de to turistgigantene møtes for å kåre en mester.

Phuket, for de aller fleste er landets største øy synonymt med Thailand. Hit flyr chartermaskinene i kø med forventningsfulle solslikkere - på jakt etter den perfekte strand, svale dager under kokospalmene eller en smak av Østens kulturliv.

Både Cancun og Phuket har vakre strender.
Både Cancun og Phuket har vakre strender. Vis mer

Omtrent like langt unna – i motsatt retning – finner vi en annen turistmagnet. Cancun er turistenes brohode på den eksotiske meksikanske Yucatanhalvøya. Et reisemål som nok er mindre kjent for nordmenn flest, men som er svært stort i verdenssammenheng.

Vi har latt de to chartermålene gå syv runder i ringen, klikk på lenkene for å se hvem som gikk av med seieren i de ulike kategoriene.


Eksplosivt til Østen

Siden Thailand ble introdusert som pakkereisemål fra Norge midt på 90-tallet har chartertrafikken hatt en eksplosiv økning. Star Tour, som er størst på charter til Østen, har økt fra 700 passasjerer i 1995 til over 6.500 for årets sesong. Med utgangspunkt i Phuket har nå turoperatørene utvidet tilbudet til nærliggende steder som Krabi, Koh Phi Phi og Khao Lak.

Karibia i Mexico

Cancun er Mexicos hovedstad for turisme og for mange, den aller første smaken av Karibia. Årlig tar byen imot over to millioner tilreisende, og det er ikke tilfeldig – Cancun ble i 1974 plukket ut av den meksikanske regjeringen som landets mest lovende sted for satsning på turistindustrien. Selv om Mexico tradisjonelt har vært populært for nordmenn i utallige år er det først nå i år at charterturer til sørøstspissen har tatt av.

Mens flyet lander i Cancun velger de fleste turoperatørene å plassere hordene i fiskerlandsbyen Playa del Carmen, syv mil sør for den enorme turistmagneten. Her er livet mer bedagelig og påvirkningen fra Mexicos nordlige naboland mindre påtrengende.

Billig reise?

Frister det med et avbrekk fra vinter og kulde? Ving, Saga og Apollo arrangerer alle pakketurer til Cancun og Playa del Carmen. Regn med å betale rundt 8.000 kroner for to uker med hotell. Så godt som alle de store turoperatørene har nå Thailand og Phuket på sine programmer. En uke får du fra 5.500 kroner (inkl. hotell), og legger du på 700 kroner kan du utvide oppholdet til to uker.

Titt og ofte dukker det også opp restplasser både til Thailand og Mexico. Er du fleksibel kan du spare flere tusen kroner på dette. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste alternativene. Er du i tvil om hvor turen burde gå kan du jo sjekke hva andre lesere har å si. I Din Reiseguide kan du legge inn vurderinger på reisemål og skrive reisebrev.