Den store reiseduellen

Egypt er vinterens store suksess hos charteroperatørene – men kan det nye reisemålet måle seg med den gamle ringreven Gran Canaria og de andre Kanariøyene? Vi lot de to gå i ringen for å kjempe.

Verdens første underverk, pyramidene.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Verdens første underverk, pyramidene.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vintersesongen hos charteroperatørne er i full gang. Majoriteten av oss ender opp på Kanariøyene når vi skal av gårde på vinterferie. Men stadig flere har blitt oppmerksomme på at det finnes gode alternativer innen samme flydistanse. Vinterens store suksess hos charteroperatørene er Egypt. Litt annerledes, men kun fem timer unna Gardermoens flystriper. Vi lar Kanariøyene og Egypt entre ringen for å måle krefter mot hverandre. Forrige kamp gikk mellom Phuket og Cancun – les mer om det basketaket 18634 TARGET="_top"> her.

Kanariøyene mot Egypt

I Egypt har vi valgt å ta med Hurghada og Sharm el Sheik ved Rødehavet som er de mest aktuelle reisemålene for nordmenn i vinter. Vi lot disse måle krefter mot to av de mest kjente reisemålene på Kanariøyene, Playa del Inglés på Gran Canaria og Puerto del Carmen på Lanzarote. Reisemålene måler krefter i syv omganger på disse temaene: Strender, shopping, severdigheter, mat, uteliv, familievennlighet og sikkerhet. Vinneren av hver omgang får ett poeng. Klikk på lenkene
for å se hvem som gikk av med seieren i de ulike kategoriene.


Kanariøyene – dit alle drar?

Kanariøyene har de siste 20 årene vært det store feriemålet for hordene av nordmenn som søker hetere vintre. Det har vært den korteste veien til sikker sol og varme. Kanariøyene har etter hvert fått rykte på seg for å være det verste av det verste blant charterreisemålene. Vi har tidligere gjort en større test av Kanariøyene som feriemål, les hele testen 18607 TARGET="_top"> her og bedøm selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Priser fra 1.999,-

Du kan komme deg av gårde til Hurghada den 15/12 fra Oslo en uke fra 2.998 med Apollo, inkludert fly og hotell. Den 4/12 kan du reise til Lanzarote fra Oslo en uke fra 1.999 inkludert fly og hotell med Star Tour.

Egypt – eksotisk nykommer?

De siste årene har Egypt kommet inn i reisearrangørenes kataloger som et alternativ til de som ikke vil sitte mer enn fem timer på et fly før man er fremme ved reisemålet. Landet har uten tvil en spennende historie å by på – i tillegg kan strendene og hotellstandarden uten tvil måle seg med Kanariøyene. Men selv om Egypt denne vinteren er blitt en kjempesuksess, er det fortsatt en liten andel nordmenn som reiser hit målt mot Kanariøyene.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute