Den store høstferieoversikten

Billigfly til Mallorca, sykkeltur til Flåm eller hele familien på Tivoli i Køben?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Norgesferie? Sydenferie? Bestill nå for å sikre deg plass.
Foto: Christensen
Norgesferie? Sydenferie? Bestill nå for å sikre deg plass.
Foto: Christensen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skolen er nettopp begynt - det er på tide å starte planleggingen av den første avbrekket: høstferien. DinSide Reise har støvsugd feriemarkedet for tilbud, og omkvedet er som alltid: Gjør feriebestillingen allerede nå. Flyene er allerede på vei til å bli fylt opp. Med DinSides skolferiekalkis finner du ut når det er høstferie i ditt fylke.

 • Se oversikten over tilgjengelige reiser i denne artikkelen.
 • Fly

  Billigselskapet Goodjet reklamerer med flyreiser for 181 kroner. Da DinSide Reise gjorde søkte etter flyreiser i Oslo og Akershus høstferieuke fra 27. september til 6. oktober, fant vi ingen avganger etter våre preferanser. Men du verden, kan du reise utenom rushtoppene fredag og søndag var det godt med plasser på flyet. Prisene på tur-retur-billett til Paris starter på 1.171 kroner. Også hos Sterling er det flere muligheter om du unngår de travleste dagene. Priseksempel: Tur/retur Oslo – Palma de Mallorca 2.860 kroner.

 • Se DinSide Reises nye prisundersøkelse av billigselskapene flybilletter.
 • SAS har høstferiepriser fra 2.553 kroner til Paris, og til Napoli for 3.356 kroner. Men selskapet smeller også til med andre gode tilbud. Madrid og Brussel ble annonsert på nettet for henholdsvis 2.100 og 1.971. Da DinSide Reise kastet seg over bestillingsskjemaet fant vi ingen avganger som matchet de store avreisedagene i høstferien, men derimot flere ledige plasser på odde dager og tidspunkter.

  Helt på nett

  BARCELONA: Det finnes både kampanjebilletter og charterturer til Barcelona i høstferien.
Foto: Inga Ragnhild Holst
  BARCELONA: Det finnes både kampanjebilletter og charterturer til Barcelona i høstferien.
  Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer

  - Mange flyselskaper kjører kampanjetilbud nå, og det er mange muligheter. Praha, Barcelona og Nice er populære destinasjoner hvor det i høstferien kjøres spesialtilbud. Til Barcelona kommer du deg for 2.470 kroner, og til Nice kommer du deg for 2.340 kroner. (eksl. skatter og avgifter, red.anm.) Det finnes også et bra tilbud til Dubai for 4.500 kroner. Dubai har strender og en blanding av det hypermoderne og østlig mystikk, skryter Geir Vinderdal i nettreisebyrået Zolong.no.

  - Det er også mange som vil ha oss til å reise til USA igjen, og det finnes derfor mange gode tilbud til USA som for eksempel flyreise til Orlando for 4.600 kroner.

  -- Vel og bra, men finnes det billetter i høstferien?

  - Det begynner å bli ganske fullt. Et av knepene for å få de gode prisene er å søke på avreisedatoer midt i uken. Søndag er en dum dag å reise på for da er hele Europa på farten. Forsøk også å strekke reisen sånn at du får med deg en overnatting mellom lørdag og søndag, da er det flere tilbud. Prøv også å lete eller ring og be oss om tilbud, oppfordrer Zolongs sjef.

  Charter

  Det er ledige plasser til Tyrkia i høstferien.
 Foto: Dag Yngve Dahle
  Det er ledige plasser til Tyrkia i høstferien.
  Foto: Dag Yngve Dahle
  Vis mer

  Også hos charterselskapene blir folk oppfordret til å bestille utenom de store avreisedagene.

  - For dem som kan reise ut 26. september, eller kan være borte i to uker er det godt med plasser igjen, sier Sverre Høven, fag- og markedsdirektør i Star Tour.

  Hos Star Tour er det ledige reiser til Kreta, Tyrkia og Gran Canaria. Fra Tyrkia er det avganger også fra Bergen og Trondheim. Prisene starter på 2.775 kroner.

  - Det er lite å hente for dem ønsker seg reiser til restplasspris. Vil du reise billig, må du reise nå, sier Høven.

  Hos Saga Solreiser er det også trangt om plassen. Også her finnes det ledige reiser for dem som reiser før høstferien offisielt starter i Oslo og Akershus.

  - Vi har turer til Benidorm og Mallorca. Det er full pris på denne tiden av året, men kanskje det kommer en og annen strøplass, forteller Anne Lise Sørli, administrerende direktør i Saga Solreiser.

 • Forrige ukes reisekupp startet på 595 kroner.
 • Fergemoro

  Colorline og DFDS Seaways har gunstige priser i høstferien.
Foto: Colorline.no
  Colorline og DFDS Seaways har gunstige priser i høstferien.
  Foto: Colorline.no Vis mer

  Colorline lover full trykk med klovner, karikaturtegnere, barnepass og konserter med Jørn Hoel og Hot Club de Norvège i høstferien.

  - Barn reiser gratis sammen med en betalende voksen i lugar. Prisene per voksen starter fra 280 kroner, sier markedskonsulent Helge Gertveit i Colorline.

  Gjertveit sier at det er mange avganger og fremdeles mulig å få plass på alle Colorlines strekninger. Colorline seiler fra Oslo, Sandefjord, Larvik og Kristiansand til blant annet Strømstad, Hirtshals og Kiel.

  DFDS Seaways melder at det forsatt finnes ledige plasser, men at de populære avreisedagene fylles raskt opp. Fergeselskapet lokker med FridagsCruise for 1.090 kroner for to personer i samme lugar, eller 1.890 kroner for fire personer i en lugar. De har også pakketurer med hotellovernatting.

 • I Fergeguiden finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Norgesferie

  GUDVANGEN HAVN: Få med deg cruise på Sognefjorden.
  GUDVANGEN HAVN: Få med deg cruise på Sognefjorden. Vis mer

  NSB starter i september en priskampanje hvor du kan kjøre tog fra Oslo til Stavanger, Bergen og Trondheim for 300 kroner hver vei og til Kristiansand for 240 kroner. Hensikten er å møte konkurransen i persontransporten, spesielt fra flyene.

  - Det er godt med plasser, men vi har som alle andre et trafikkrush fredag og søndag.

  Fjordtours selger reisepakker med Norge som hovedingrediens.

  - Vi har et off season-tilbudDen store kystruta som går med tog fra Oslo til Trondheim og derfra med Hurtigruten til Bergen. Fra Bergen tar du tog tilbake til Oslo. Det går også an å starte fra andre stasjoner. Denne pakken koster 1.650 kroner for voksne og 1.210 kroner for barn, sier Anne Gjerstad i Fjordtours.

  Fjordtour selger også pakker for friskustypene:

  - Rallarvegen er fantastisk dersom været holder seg. Da tar du med egen eller leid sykkel på toget til Finse. Derfra sykler du til Flåm. Det finnes mange overnattingsmuligheter. Denne pakketuren koster 1.380 fra Oslo.

  Ut på tur?

  DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!