Den store geografitesten

Kjenner du kloden? Ta vår store geografitest.

Kjenner du kloden ut og inn, bør du greie deg godt i vår test.
Kjenner du kloden ut og inn, bør du greie deg godt i vår test. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geografi kalles gjerne vitenskapens mor, og er en av de eldste vitenskapsgrenene. Geografi er det vitenskapelige studiet av jordens overflate, og beskriver og analyserer variasjonene i fysiske, biologiske og menneskelige fenomener som forekommer på jordens overflate.

Har du peiling?

Vi har sortert spørsmålene i seks temaer: Uttrykk, rekorder, hovedsteder, land og stater, landjorden og vann. Det er seks spørsmål i hver kategori, og de er rangert etter vanskelighetsgrad. Ta testen og sjekk dine geografikunnskaper.

Spørsmålene kommer to og to, de letteste om hvert tema først. Du sikrer deg ett poeng per riktig svar i den letteste kategorien, to for riktige svar i middelkategorien og tre poeng for riktige svar i den vanskeligste kategorien.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


 • Kommentert fasit finner du her
 • .

  Mer om geografi

  Ordet geografi stammer fra de greske ordene geo og graphein. Det betyr henholdsvis jord og å skrive. Vil du vite mer om geografi finnes nesten uendelige mengder av ressurser på nettet. Her er noen av våre tips:

 • Masse nyttig om verdens land fra Geographic.org.

 • Om verdens geografi fra Factmonster.

 • Geografihistorie fra About.

 • Masser av geografitester du kan ta på nett fra Mr. Brad Bowerman.

 • Søkbart kart fra National Geographic.
 • Ut på tur?

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.