Passer skoen til Tornerose, eller fortsetter jakten?
Passer skoen til Tornerose, eller fortsetter jakten?Vis mer

Den store flørteguiden

Norsk beskjedenhet og fyll kommer du kanskje ikke like langt med alle steder.

Vi har funnet ut hvordan du går frem for å vinne innpass hos det motsatte kjønn i de forskjellige delene i verden.

- Trå varsomt, er professor i sosialantropologi, Sara Lunds første bud.

- Du bør lese masse om forholdene på det stedet du skal til. Forholdene varierer alt ettersom du hvor du befinner deg. Menneskesynet varierer og hvordan du oppfører deg et sted faller ikke i like god jord et annet.

Med Sør-Amerika som spesialfelt har Sara Lund følgende oppfordring:

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Nordiske kvinners kroppsspråk kan virke inviterende og utfordrende. Kanskje mer inviterende enn hva som er hensikten og dette bør de være klar over.

Alkoholen er en gjenganger: De færreste setter pris på rotbløyte, og mange steder er fyll uløselig knyttet til fattigdom og nød.

- I Latin-Amerika er det en skam å vise seg full. En mann som gjør det mister sin verdighet og integritet, sier argentinske Ramon Gimenez. Han importerte den argentinske tangoen til Norge, og driver Oslo Tango Club.

Vær oppmerksom på kroppsspråket

Det sies at vi utrykker 90 prosent av følelsene våre uten å åpne munnen en eneste gang. Problemet når man er på reise er at kroppsspråket kan ha vidt forskjellig mening avhengig av hvor i verden det er man befinner seg. Skal du ikke gå fullstendig i baret på første date anbefaler vi deg å sjekke ut de verste fellene før du gir jernet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv for eksempel ”tommelen-opp” i Nigeria - og du vil finne ut at det betyr noe helt annet enn hva du er vant til. En nigerianer vil tolke dette dit hen at du ber ham om å dra til helvete. I Hellas og Tyrkia rister man på hodet når man er enig med de man snakker med. Nikker du med hodet viser du at du er uenig.

Lurer du for eksempel på hva en franskmann mener hvis han plutselig begynner å late som han spiller på en fløyte? Kommer du noen gang i denne situasjonen skal du vite at vedkommende bare prøver å si at han eller hun kjeder livet av seg. Er du på ferie i Thailand er det ikke lurt å bruke foten til å peke på noen. Dette er verre enn å spytte noen i ansiktet. Med andre ord er det litt og hvert å sette seg inn i hvis man ikke ønsker å gå i baret selv om man bare gjør de mest naturlige ting.

Hvor skal du?

Her leser du mer om de geografiske områdene vi har tatt for oss:


Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.