Den skeive veien gjennom Barcelona

GUIDE: Barcelona lanserer sin egen homoguide til Barcelona by.

Homofile er en egen nisje i den katalanske turistnæringa.<br />
<br />
<i>Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/All Over Press</i> Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/AOP
Homofile er en egen nisje i den katalanske turistnæringa.

Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/All Over Press Foto: Daniel Berehulak/Getty Images/AOP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona er Spanias rampete lillebror. Her ser man heller mot det sekulære og liberale Europa heller enn det øvrige Spania. Turisme de Barcelona, som er et foretak etablert av Barcelona kommune og byens handels- og industrikammer, har nå gitt ut egen gay guide.

Liberale Spania

Guiden inneholder regulær turistinformasjon, men har en egen seksjon som lister opp tilbud rettet spesielt inn mot homofile: Butikker, barer, kafeer, hoteller, aktiviteter, frisører, bryllupsbyråer. Guiden fås hos Spanias turistkontor i Norge eller hos Barcelona Turismes kontorer.

Barcelona er en av de største europeiske destinasjoner for homofile, og byen er vertskap for en rekke store arrangementer som for eksempel Gay Carnival og en homofil filmfestival. Byens turistkontor har siden 2000 vært medlem av organsasjonen International Gay and Lesbian Travel Association. Mange kjenner til Eixample som også kalles Gayxampel, en av de bedrestilte bydelene i Barcelona hvor det finnes særlig mange tilbud og forretninger med varesortiment som trekker mannlige homofile, men utover byen finnes det utallige tilbud rettet mot dem som med en skeiv orientering hva kjærlighet angår.

Spania var det fjerde landet i verden man tillot homofilt ekteskap og den loven kom i stand i 2004, under den nye sosialistiske regjeringen ledet av Zapatero.

RELATERTE ARTIKLER:

Tusen tonn testosteron og en dame

image: Den skeive veien gjennom Barcelona


FIESTA: Hormoner, Dark rooms, ménage á trois og dop er ingredienser når man fester i Sitges. DinSide har fulgt den spanske homoruta.

Les mer

Homsehotell

 Foto: Hotel Axel
Foto: Hotel Axel Vis mer


BARCELONA: Hotell Axel byr på design, fotokunst og lydtette rom. Er også heterovennlig.

Les mer

Gid jeg var homo

image: Den skeive veien gjennom Barcelona


SKRÅBLIKK: De har aldri sett en cellulitt, er perfekt kvisefrie og tilfører ethvert strøk et snev av trend og glamour. Den som bare var homse ...

Les mer

Gay everything

image: Den skeive veien gjennom Barcelona


SPESIALREISER: Gaypride, identitet og samhold er viktig når homofile velger ferie sammen. I Norge finnes det ikke egne byråer for de skjeve, men i Europa er det flust.

Les mer

Hedonistenes hemmelige adresser

 Foto: Inga HOlst
Foto: Inga HOlst Vis mer


BARCELONA: Pommes frites på Ramblas? Glem det! Her er hedonistenes beste adresser til god mat, shopping, forlystelser og lykke.

Les mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!