På Green Tortoises turer handler det ikke mye om sightseeing. Først og fremst klatrer, fisker, vandrer og bader man.
På Green Tortoises turer handler det ikke mye om sightseeing. Først og fremst klatrer, fisker, vandrer og bader man.Vis mer

Den siste hippiereisen

Kryss det amerikanske kontinentet med det løsslupne busskompaniet Green Tortoise Adventure Travel. Rutene går på kryss, tvers og på langs. Hovedingrediensene er friluftsliv, deltakelse, fest og gourmetmat.

”Vær forberedt på leve i fredlig sameksistens med folk av alle raser, ulik herkomst, religion, verdensbilde og frisyre.”

Dette står å lese på det nesten tretti år gamle buss-selskapet Green Tortoises hjemmeside. Denne operatøren skysser frisinnede naturentusiaster gjennom nasjonalparker, til strender utenfor allfarvei, til mellomamerikanske småbyer og storbyer som Los Angeles. Og prisene Green Tortoise opererer med gir det hele en schwung av ekte hippieånd. For rundt 5.500 kr krysser du USA på tvers.

Tre av mange ruter:

  • Kontinentskryssing fra vest til øst, San Francisco til New York/Boston. Velg mellom en solfylt, sørlig rute hvor du får med deg New Orleans, Mexico og Smoky Mountain National Park, eller den sommerlige nordlige ruten. Denne tar for seg blant en rekke naturopplevelser Yellowstone National Park, og party i Chicago. Billetten koster $ 399 + $ 121 for mat på den sørlige ruten og $ 349 + $ 111 for mat. Turen tar henholdsvis 14 og 10 dager.
  • Kontinentskryssing fra øst til vest, New York til San Francisco. Inndelt i to ruter, sørlig og nordlig. Sørlig kryssing tar 14 dager og koster $ 399 + $ 121 i mat. Nordlig strekning tar 11 dager. Prisen faller på $ 349 + $ 111 for mat.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • 16 dagers Maya Trail fra Cancun i Mexico. $ 499 + $ 101 i matpenger. På denne turen er man innom regnskoger, strender, elver, sløve landsbyer og hektiske storbyer i Mexico.
De fleste reisene går fra mai til oktober men selskapet har turer året rundt. Det er mulig å ta kun enkelte strekninger av en enkel tur.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vegetarisk Cousine

Bussføreren er ansvarlig for menyen. Green Tortoise har nemlig lange tradisjoner i gastronomi, og sjåførene er ofte drevne kokker. Maten beskrives som vegetarisk cousine, altså vegetarmat på høyt nivå. Det er likevel rom for litt kalkun og grillet fisk. Sytti prosent av maten lages underveis på campingkjøkken, og deltakerne må bistå kokken med salatkapping, oppvask og rydding.

Noen finner også kjærligheten underveis...
Noen finner også kjærligheten underveis... Vis mer

Opplevelser

Buss-sjåføren har ikke bare ansvar for mat og kjøring. Han (for det meste en han, skjønt det finnes flere unntak) er også guide. Oppsatt program endres underveis dersom førerne mener det er nødvendig eller vet om noen sjeldne godbiter som bussgjestene ikke må gå glipp av. Likeledes hender det jo at bussene får problemer. Green Tortoise oppfordrer til ikke sutre av den grunn.

- Den som sutrer blir tidlig gammel, hevder de.

Ikke akkurat konservativt

I 1974 kjøpte Gardener Kent sin første skolebuss. Ideen var å reise avslappet, være ute i naturen og delta i verden, fremfor passivt betrakte den. I dag er det tolv busser som frakter engasjerte bussløver over hele Nord- og Mellom-Amerika. Bussene er velutstyrte, og alle de tretti til førti som er med i bussen kan sove utstrakt. I tillegg driver selskapet to hoteller. Green Tortoise beskriver sine reisende som single, liberale, opptatt av menneskerettigheter, likestilling og økologispørsmål. Man sover i samme buss og deler fritt på alle fasiliteter.

Norske Gry Gaard har reist med det idealistiske kompaniet to ganger og kan bekrefte at turen er en livlig og uforglemmelig affære.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.