- Den opplevelsen dere fortjener

Qatar Airways har åpnet direkterute fra Oslo til Doha.

<b>QATAR AIRWAYS ÅPNER DIREKTERUTE OSLO-QATAR:</b> Fly standsmessig, selv på økonomiklasse. Qatar Airways flyr med Airbus A330 på strekningen. Foto: Qatar
QATAR AIRWAYS ÅPNER DIREKTERUTE OSLO-QATAR: Fly standsmessig, selv på økonomiklasse. Qatar Airways flyr med Airbus A330 på strekningen. Foto: Qatar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med start 5. oktober, skal Qatar Airways fly Oslo-Doha med fem ukentlige avganger. Oslo er den tredje skandinaviske byen Qatar Airways ekspanderer til, og snart kommer Helsingfors. Dette er en del av en voldsom ekspansjon fra det arabiske flyselskapet.

Hit går de nyeste direkterutene

- Den opplevelsen dere fortjener

Det bygges også en ny internasjonal flyplass i Qatar, New Doha International Airport (NDIA) som skal åpne i 2012.

Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways (i midten), under rutelanseringen i Oslo. Til venstre Paul Johannes, vise-markedsdirektør i Europa, og til høyre Günther Saurwein, markedsansvarlig i Skandinavia, Finland og baltiske stater. Foto: Kristin Sørdal
Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways (i midten), under rutelanseringen i Oslo. Til venstre Paul Johannes, vise-markedsdirektør i Europa, og til høyre Günther Saurwein, markedsansvarlig i Skandinavia, Finland og baltiske stater. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


- Med NDIA skal europeerne få slippe trange, overfylte europeiske flyplasser. Med Qatar Airways til NDIA, kommer de til en effektiv hub som vil gi dere den opplevelsen dere fortjener, sier Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways, under en pressekonferanse i Oslo.

Den nye flyplassen får også en egen premiumterminal for første- og businessklassereisende, hvor de får personlig service ved innsjekk, eksklusiv matservering, massasjerom, badstue og mye annet.

Før Qatar startet opp ruten til Qatar, har det ikke vært mange mulighetene for å komme seg til den delen av verden, med unntak av Norwegians vinterrute til Dubai og Emirates flyvning til København.

Nå kan nordmenn sette seg på flyet i Oslo, og fly direkte til Doha, som er hovedstaden i Qatar. Qatar grenser til Saudi-Arabia og Forente arabiske emirater.

Fly komfortabelt - selv på turistklasse

Og for et fly. Ruten Oslo-Doha skal betjenes av Airbus A330, med 24 seter på businessklasse og 236 seter på økonomiklasse.

Flyvertinner fra Qatar Airways serverer arabisk kaffe og dadler. Det serveres også på første klasse hos Qatar Airways. Foto: Kristin Sørdal
Flyvertinner fra Qatar Airways serverer arabisk kaffe og dadler. Det serveres også på første klasse hos Qatar Airways. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Og dette er en lykkens dag for alle økonomiklasse-passasjerer som har blitt vant til å ta til takke med begrenset komfort. Alle passasjerene har tilgang til sin egen tv-skjerm hvor de kan velge hvilke programmer de vil se når de måtte ønske det. Uavhengig av billettklasse har passasjerene også tilgang til det siste innen interaktive underholdningstilbud, hvor de kan velge mellom mer enn 700 audio- og video-alternativer.

Sjekk prisene

Men det koster mer å fly med Qatar til Doha, enn det gjør å fly med Norwegian til Dubai. En tur-retur-billett Oslo-Doha med Qatar koster 8.793 kroner for en voksen (utreise 16. november, retur 23. november). Dette er de billigste billettene på økonomiklasse.

For en tur-retur-reise Oslo-Dubai med Norwegian, koster det til sammenlikning totalt 4.029 kroner for avreise på de samme datoene, og da er returen med flybytte. Velger du litt andre datoer, kan det gjøres enda billigere med Norwegian, og du kan velge å reise direkte begge veier. 1.149 kroner er den billigste utreisebilletten vi finner hos Norwegian, og 1.154 kroner den billigste returen.

Her får du den beste flymaten

Videre

Ifølge administrerende direktør Akbar Al Baker, bør den nye ruten være aktuell både for forretningsreisende og feriegjester. Per i dag er mer enn 700 nordmenn bosatt i Qatar, i tillegg til norske forretningsinteresser.

- Ruten vil forenkle reisen for norske forretningsfolk og feriegjester, som hittil har manglet gode reisealternativer, sier Al Baker.

For turister ser direktøren også for seg at det er aktuelt å bruke Doha-ruten som et springbrett videre ut i verden. Han nevner Melbourne, Singapore, Bangkok, Bali og Phuket som spennende reisemål for norske turister.

image: - Den opplevelsen dere fortjener