<strong>P-TREE:</strong> Når festivaltanken må tømmes, er vel denne løsningen tross alt langt å foretrekke, fremfor den naturlige. Foto: Produsenten
P-TREE: Når festivaltanken må tømmes, er vel denne løsningen tross alt langt å foretrekke, fremfor den naturlige. Foto: ProdusentenVis mer

Den nye festivaldilla?

Se hva de gjorde på Roskilde i år.

På trær nær Roskildes festivalområde, kunne man i år se orange kopper med rør ned i bakken, festet til trestammer. Hva i alle dager?

Jo, forklaringen er enkel. De mange relativt bedrukne og etter hvert ganske løsslupne festivalgjestene (av hannkjønn, må vi tilføye), har det nemlig med å urinere opp langs nærliggende trestammer. Et problem festivalen rett og slett ikke har klart å få bukt med. Så hvorfor ikke gjøre noe med behovet og løse problemet i en fei?

Les også: På denne festivalen drakk gjestene sju millioner liter øl

Trestammepissoaret

Det finnes nemlig nå et produkt som kan ta unna varene som før fikk sildre nedad trestammene. Designeren Sam van Veluw står bak trestammepissoaret P-Tree, utviklet av nederlandske Aandeboom. Dette fikk de vist frem på årets Roskilde-festival.

50 pissoar i karakteristisk Roskilde-orange, ble plassert ut i to områder nær hovedscenen, noe som ifølge produsenten førte til et betydelig redusert fri-urinerings-problem på festivalen.

Produktet har også blitt testet ut på den nederlandske Mysteryland-festivalen.

P-TREE: Når festivaltanken må tømmes, er vel denne løsningen tross alt langt å foretrekke, fremfor den naturlige. Foto: Produsenten
P-tree - trestammepissoaret - er beregnet for midlertidig bruk, gjerne på festivaler. Det kan spennes opp på trestammene, og kobles til en sentral oppsamlingstank. Foto: Produsenten
Karakteristisk orange farge på pissoarene som ble brukt ved årets Roskilde-festival. Foto: Produsenten
Men P-Tree er ikke for de beskjedne. Foto: Produsenten
Vi har litt tyngre for å se for oss trestammepissoaret utplassert i offentlige parker. Foto: Produsenten


For beskjeden for dette? Sjekk utedo i luksusklassen

Beltes fast på trestammen

Den romslige skålen er utført i resirkulert plast, og kan spennes fast i nærmeste trestamme. Rør kan føres i bakken, eller til en oppsamlingsbeholder for etterlatenskapene. Den er ikke beregnet for permanent plassering, men for perioder med spesielle behov. Produsentene anbefaler produktet spesielt for festivaler og parker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skålen finnes i flere farger.

Skulle du drømme om et eget hagepissoar på hytta, Bør du få med deg at den langt fra er gratis. Prisen er 245 euro, tilsvarende 1.433 kroner - sånn cirka.