Den helautomatiske klessnoren

Lær deg å bli lur på tur. Vi presenterer dingsene som gjør reiselivet lettere. Denne uken: klessnoren!

Klær blir skitne, og klær skal vaskes. Kanskje er du en av de som sender skittenvasken ned i en av hotellets klesposer. Men likevel har du muligens en våt shorts, et fuktig håndkle eller noen svette sokker som sårt trenger fri luft? Vi har funnet frem til en nesten genial liten klessnor; en helt på badet, et ’must’ på campingferien og ikke så dum hjemme heller.

Reisesnora: To tvinnede strikker og en sugekopp i hver ende.
Reisesnora: To tvinnede strikker og en sugekopp i hver ende. Vis mer

Hver lørdag presenterer DinSide Reise ukens reisedings. Det uunnværlige hjelpemiddelet som gjør ferien til det den skal være! Vi har fått flere leserbrev med tips om ulike klessnorer og klyper. Her er vår favoritt!

Uten klyper, den rene magi!

Grunnen til at mange rett og slett ikke gidder å tenke på å pakke med seg en klessnor er at snoren i seg selv ikke er nok. Du trenger klyper og så et eller annet å feste snoren i. Mye styr og ofte lite suksess. Vi har fått tilsendt en prøve fra det engelske firmaet GO Products, en såkalt ’Travel Clothes Line’, den reisendes klessnor som løser disse problemene.

Tre plagget mellom strikkene, tvinn ekstra for tunge plagg.
Tre plagget mellom strikkene, tvinn ekstra for tunge plagg. Vis mer

Reisesnoren, for å kalle den det, består av to elastiske strikker som er tvinnet rundt hverandre. Den strekker seg over to meter og festes med sugekopper i hver ende: En glatt overflate, litt fukt og lite luft gjør som alltid susen her. For å henge opp klær stikker du en liten flik av plagget mellom de to strikkene, og vips så henger de der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke for firebarnsfamilien

Sugekopper tåler ikke all verden, så hvis du planlegger storvask bør du muligens tenke på å fordele vasken på flere snorer. Reisesnoren festes til sugekoppene med kroker. Det betyr at du kan henge den opp etter bare krokene der det er mulig. Da bør det i tillegg være mulig å strekke strikken enda lenger.

For full baderomspakke bør du også sjekke ut Kjøkkenklasken, det magiske viskosehåndkleet og forrige ukes geniale toalettveske.

Reisesnoren koster 46 kroner fra katalogen, den ventes å være til salgs i reiseeffektsbutikker i løpet av noen måneder. Du kan eventuelt bestille den direkte gjennom importøren, DaneStyle.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige greier finner du omtalt i artiklene nede til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr. Siste sjanse for deltakelse er uke 35.