Den dyreste halvliteren

Her kan du se hva du kan forvente å betale for pilsen i sommer.

Sist vi skrev om øl ga vi deg en pekepinn på hvor mye du må forvente å betale for de skummende dråpene ute i Europa. Bulgaria og Tsjekkia ble prisvinnerne med snittpriser på mellom åtte og ti kroner.

>> Ølpriser i Europa

Her hjemme må du nok forvente å betale vesentlig mer for dråpene hvis du vil ut og meske deg i solen med en duggfrisk en.

Halvlitersprisen

"En halvliter, takk" bestiller du i baren, men du blir stort sett avspist med skarve 0,4 liter. De fleste serveringsstedene vi har snakket med bruker 0,4 liter, mens noen serverer i 0,6 liters glass.

Den dyreste halvliteren

  1. Norske ølpriser
Mannen nyter sin halvliter.
Mannen nyter sin halvliter. Vis mer


Så hva koster egentlig denne halve literen med øl (som faktisk nå er forholdsvis vanskelig å få tak i)?

>> Fra 37 til 78,75 kroner: Her ser du 28 norske ølpriser
>> Ølpriser i Europa

Tar vi gjennomsnittet av ølprisene på stedene vi har tatt kontakt med, ender vi opp med halvliterspris på 65,50 kroner. Stedene vi har sjekket er ikke på langt nær de billigste, men besøkes gjerne av både norske og utenlandske sommerturister.

Synes du det er for dyrt på utesteder, kan vi minne på at det fortsatt er langt billigere å kjøpe øl i daglivarebutikkene.

Dette er bare et bittelite utvalg av hva ølen koster land og strand rundt. For å få større oversikt trenger vi din hjelp til å informere om hvor det er billig øl, og hvor det er koselig å ta en pils. Bruk diskusjonsgruppen nedenfor til å fortelle dine medlesere hvor du mener de bør dra for å å få en god opplevelse til en fornuftig pris i sommer.