Den billigste sommerferien

Å reise med en familie på fire på tur kan fort bli dyrt. Se hvor sommerferien blir billigst.

Golden Sands i Bulgaria peker seg ut som et av sommerens beste budsjettvalg for familien. Foto: Bulgaria Travel
Golden Sands i Bulgaria peker seg ut som et av sommerens beste budsjettvalg for familien. Foto: Bulgaria Travel Vis mer


Bulgaria og Tyrkia er budsjettvinnere for barnefamilien på sommerferie i år. Det er gjennomgangstonen fra alle de fire charterselskapene vi har kontaktet for å få priser på familieferien i sommer.

>> Budsjettferie for familien i mai

>> Budsjettferie for familien i juli

Om Bulgaria

Apollo: Vår rimeligste feriedestinasjon er utvilsomt Bulgaria, både hva angår reisens pris, samt prisnivået på selve reisemålet... Både mat, drikke, transport, shopping og underholdning er rimelig. Hotellene er ofte nyoppussede, og de store ferieområdene har fått et betydelig ansiktsløft.

Star Tour: Spesielt vil nok Bulgarias positive utvikling de siste årene overraske mange. Hotellene holder god standard, og det samme gjelder mat og service. Dessuten er det mange spennende utflukter her. Det er fremdeles veldig billig å feriere i Bulgaria. Her varer feriepengene lenge! På restaurant betaler du rundt åtte kroner for en halvliter øl, og du får en enkel middag til en femtilapp.

Mer om Bulgaria fra DinSides arkiver

Alanya er av de mest besøkte destinasjonene i Tyrkia. Foto: Mehmet Tung
Alanya er av de mest besøkte destinasjonene i Tyrkia. Foto: Mehmet Tung Vis mer


Om Tyrkia

Ving og Saga: Totalt sett er Tyrkia det reisemålet som gir mest valuta for pengene når man tar hensyn til både hotelstandard og "lommepenger".

Star Tour: Tyrkia er fremdeles et land hvor du får mye pengene. Her finner du noen av Middelhavets fineste strender. På restaurant betaler du ca 20 kroner for en halvliter øl, og en enkel middag koster ca 80 kroner.

Mer om Tyrkia fra DinSides arkiver

Andre attraktive land

Apollo fremhever også Romania og Montenegro som prisvennlige destinasjoner der du får mye ut av lommepengene dine. I mai får du billige reiser og opphold til både Hellas og Mallorca, men her er levekostnadene langt høyere enn i de andre landene i denne oversikten.

Mest for pengene

Sommerferien lokker til lave priser i Bulgaria og Tyrkia. Foto: Wojciech Wolak
Sommerferien lokker til lave priser i Bulgaria og Tyrkia. Foto: Wojciech Wolak Vis mer


Billigst er ikke nødvendigvis best. Derfor har vi også bedt selskapene gi tips om hvilket bostedsalternativ som gir familien med to barn mest valuta for pengene. De fleste anbefaler da større hotellanlegg med gode bassengområder og gjerne egne tilbud til barna. Disse feriealternativene trenger ikke bli mye dyrere enn selskapenes billigste.

Se tabellene for mai og juni for priser og detaljer.

Utenom høysesong

Kan dere reise i mai, sparer en familie på fire glatt fire tusen kroner på en ukes ferie med hotellopphold i forhold til om dere velger å reise i juli. Enda billigere ferietur kan dere få om dere tør satse på restplasser. Dessuten vil levekostnadene på reisemålet være lavere i denne perioden.

Les også: