Den billigste parkeringen på Gardermoen

Her parkerer du billigst på Oslo Lufthavn Gardermoen.

<b>HVOR ER DET BILLIGST Å PARKERE?</b> Dalen Parkering og Gardermoen Parkering er billigst, uansett hvor lenge du skal stå. Men pass på: Dersom du vil stå i parkeringshuset rett ved avgangshallen, er det i noen tilfeller faktisk billigere å bestille sjåførparkering! Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX
HVOR ER DET BILLIGST Å PARKERE? Dalen Parkering og Gardermoen Parkering er billigst, uansett hvor lenge du skal stå. Men pass på: Dersom du vil stå i parkeringshuset rett ved avgangshallen, er det i noen tilfeller faktisk billigere å bestille sjåførparkering! Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIXVis mer

Det nærmer seg skoleferie og høysesong for flyreisende fra Gardermoen. En tidligere pristest på Dinside viser at toget er raskest til Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), mens bilen er billigst for en familie på fire.

Skal du kjøre, er det mye å spare på å velge billigste parkering.

Og noen ganger er det faktisk billigere å velge sjåførparkering enn å parkere selv!

Og husk: Det er mye tid å spare om du vet hvilke snarveier du kan bruke inne på flyplassen!

Det tar ikke lenger tid

Det finnes flere andre parkeringsalternativer på Gardermoen, i tillegg til den offisielle parkeringen rett ved flyplassen, som driftes av Europark.

Også hos EuroPark har du flere prisgrupper å velge i, fra det dyreste alternativet som er parkeringshuset rett ved flyplassen, til de mer øde parkeringsområdene lenger unna.

Det er parkeringsområdene lengst unna som er billigst, hvor du er avhengig av forbindelse med shuttlebuss.

Men det finnes andre parkeringsområder med bussforbindelser som er billigere enn de offisielle parkeringsområdene.

Vi har sjekket prisene på alle parkeringsplassene på Gardermoen, og du kan spare mange hunder kroner på å velge billigste alternativ.

Og det tar ikke lenger tid med shuttlebuss til flyplassen fra de «uoffisielle» parkeringsanleggene enn det gjør med shuttlebuss fra «de offisielle» OSL-parkeringsplassene.

EUROPARK DYREST: EuroPark driver den offisielle OSL-parkeringen, og har parkeringsalternativer i flere prisklasser. Det er billigst lengst unna. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX
EUROPARK DYREST: EuroPark driver den offisielle OSL-parkeringen, og har parkeringsalternativer i flere prisklasser. Det er billigst lengst unna. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX Vis merDette kan du spare

Du kan se alle prisene på Gardermoen-parkeringene nedenfor.

Vi har sjekket prisene for et gitt tidsrom i sommer, og for 1,2 og 3 uker.

For alle tidsrommene er det de «uoffisielle» parkeringsplassene som er billigst:

 • For parkering i 1 uke sparer du 80 kroner på å velge billigste uoffisielle kontra billigste EuroPark.
 • Parkering i 2 uker: Spar 110 kroner på å velge billigste uoffisielle kontra billigste EuroPark
 • Parkering 3 uker: Spar 275 kroner på å velge billigste uoffisielle sammenliknet med billigste «offisielle»
 • Det vil ikke ta lenger tid med shuttlebuss fra de uoffisielle parkeringsplassene enn det gjør med shuttlebuss fra de offisielle parkeringsplassene som ligger lengst fra flyplassen.

  Det mest overraskende er likevel kanskje at det i noen tilfeller er billigere å velge sjåførparkering, hvor andre parkerer bilen for deg mens du selv bare kan løpe til avgangshallen!

  Som du kan se av prisene nedenfor koster det 1.640 kroner for en 3-ukers sjåførparkering i parkeringshuset ved terminalen, mens du må ut med 3.105 kroner for parkering i på samme sted når du parkerer bilen selv.

  Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, forklarer denne prisforskjellen med priskonkurranse og kampanjepriser.

  - Parking Express er et splitter nytt produkt, og derfor er dette et introduksjonstilbud, forklarer han, og sier at de har tilpasset prisene til tilbud fra andre aktører.

  Her er prisene

  Parkeringspriser Gardermoen
  Parkering1 uke2 uker3 uker Annet
  OSL/EuroPark P65507601005Shuttlebuss 9 min.
  OSL/EuroPark P275010501400Shuttlebuss 5 min eller gangavstand 10/15 min
  OSL/EuroPark P10 P-hus89021603105Gangavstand.
  OSL/EuroPark P10 Express990-1640Gangavstand. Bilen parkeres av sjåfør
  Dalen Parkering470650730Shuttlebuss direkte, 5 min.
  FlightPark94011601640Parkeres av sjåfør.
  Gardermoen Parkering470670730Shuttlebuss, tar 7 min.
  1 uke: 4.-11. juli, 2 uker: 4.-18. juli, 3 uker: 4.-25. juli. Prisene er innhentet 13. juni. Vi tar forbehold om feil og endringer i priser og tilgjengelighet.


  LES OGSÅ:
  Se når det er mest kø i sikkerhetskontrollen
  Denne kofferten må lades før bruk! Test av smartkofferten Bluesmart