Den beste valentinsgaven

Lørdag 14. februar er valentinsdagen, og hva er vel bedre enn en romantisk reise?

Er det en helg i året man skal satse på romanse, røde roser og hvisking i øret, så er det neste helg. På lørdag er det valentinsdagen, det engelske kjærlighetsfenomenet som amerikanerne har gjort stort, og senere har blitt importert til Norge.

Blomster, sjokolade, middag og kort rekker for mange, men skal du gjøre noe litt spesielt for kjæresten din, så satser du kanskje på et romantisk weekendopphold.

Av tradisjon er det gjerne mannen som skal varte opp sin kjære med en liten overraskelse, men likestillingens ånd gir vi noen forslag til begge kjønn.

Velvære

Spa er i midt i blinken. Å bli massert, marinert og retusjert kan helt klart nytes av begge kjønn - ikke minst sammen. Quality Spa & Resort Holmsbu har en tilbudskampanje på pakken tid til hverandre. Da får du en suite, eller mindre rom med full pensjon, spa set, musserende vin og jordbær på sengekanten. Prisen er 1.500 kr per person for en helg med suite, 1.350 kr i dobbeltrom og 1.750 kr med sjøbod. Spa behandlinger må du betale separat og koster fra 400 kr og oppover.

På Quality Spa & Resort Son selger de flere typer pakker som kan være attraktive for valentinsdagen eller en helg i februar. For kr 995 kr per person i dobbeltrom får du frokost, inngang til Spa 1. etg. og badekåper og tøfler til å ta med hjem. Helgen 21-22 februar arrangeres det et tid for to-kurs. For 2.390 kr per person får du helpensjon, inngang til spa og trening, badetøfler, badekåpe og foredrag. Om et samlivskurs skulle være på sin plass...

Artikkelen fortsetter under annonsen


Et annet alternativ er Vestlia Resort på Geilo. Hvorfor ikke kombinere det hele med en helg på ski. Vestlia har en pakke som heter par i hjerter. En weekend koster 5.170 kr per person. Velger du å ta oppholdet midtukes, koster det 4.625 kr for to netter. Pakken inkluderer en spabehandling, suite, fullpensjon, sjampanje og roser på rommet.

Aktiv helg

Vil du ta med din kjære på noe litt mer eksotisk, kan Alta Igloo Hotel tilby en natt overnatting i det nyhakkede ishotellet sitt for 7.000 kr for to personer inkludert snøskutersafari. Å bo på ishotell må være en god unnskyldning for å holde varmen med klemming hele helgen.

Vil du satse enda hardere på et romantisk villmarkseventyr, hvorfor ikke oppleve tilbakekomsten av solen på Svalbard og overraske med en tur med Spitsbergen Travel. Det vinterkledde landskapet i arktis lyser opp i pastellfargede sjatteringer før solen igjen er høyt på himmelen med midnattsol i april. En pakketur fra Oslo/Tromsø koster 4.490/5.490 kr. Turen går i perioden 1.-31. mars 2009.

Prisene inkluderer flyreise t/r Longyearbyen, hotellopphold to døgn med frokost i dobbeltrom på Spitsbergen Hotel.

Hva med å vise din kjære Svalbard? En romantisk opplevelse dere sent vil glemme.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Hva med å vise din kjære Svalbard? En romantisk opplevelse dere sent vil glemme. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Kultur-weekend

Thon Hotels kjører stor valentinkampanje på mange av hotellene sine rundt om i Norge og Sverige.

Et eksempel om du vil reise til hovedstaden er å bo på Cecil Hotel fra fredag til lørdag og få med show på Waldemanns Salonger . Da er prisen 2.095 kr for dobbeltrom inkludert en flaske musserende vin, frisk frukt, sjokolade og sen utsjekk. Show koster 800 kr per person.

Skulle det friste mer med en av ukens premierer på kino, finner du dem på filmweb.no.

Det Norske Teateret kan du blant annet se Eit lykkeleg sjølvmord. Regissøren bak suksessframvisningen Bikubesang, Lasse Kolsrud, står bak vårens store komedie på Hovedscenen. Eit lykkeleg sjølvmord er en burlesk komedie med alvorlige undertoner og brodd, men som likevel hyller livet og kjærligheten.

Utenlandstur

Er det sol og varme du vil satse på, finnes det mange tilbud der ute. Vi drar frem et eksempel på flyreise med Norwegian til Dubai fra 12. til 16. februar. Prisen for flyturen er 4.149 kr per person. Tilbudet til Norwegian går ut om to dager, så vær kjapp om dette er hva dere ønsker.

Overnatting på luksushoteller er det bare å velge i på choosedubai.com.

For ultimativ romanse i Dubai, kan du bestille middag hos Jumeirha Beach Hotel . Da kan du velge mellom tre forskjellige restauranter hvor du får fem retters middag inkludert sjampanje, sjokoladeboks og et smykke med fruens initialer inngravert... Sikker vinner til 4.900 kr.