Delhi - dø i kø!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Trangt om herlighet i Delhi. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Trangt om herlighet i Delhi. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer
- Typisk India, sier Michael Cepek. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
- Typisk India, sier Michael Cepek. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn:Indira Gandhi International Airport
 • Delhis internasjonale flyplass må være blant de få på denne kloden der kun passasjerer med billett slipper forbi inngangsdørene. Alle andre må ta farvel utenfor. Innenfor er det bortimot Delhi-trafikk med trolleys for å finne frem til rett røntgenskannekø for all din bagasje. Oversikten er ikke å skryte av, men den relativt lille innsjekkingsdelen gjør det mulig å finne frem fort.

  Flyplassen prosesserer 13.100 nasjonale og 9.500 internasjonale billettbrukere daglig. Avgangshallene har en kapasitet på inntil 1.500 passasjerer. Det føltes ikke som det var færre til stede under DinSides opphold.

  Mellom køen for immigrasjon og security, har de mat, blant annet Subway av alle ting India har å tilby, telefon, internettilgang med kredittkort, soverom mot betaling og en liten trollfridel; håndverk, parfyme, tobakk, alkohol. Alt av betaling må viss skje i utenlandsk valuta. Har du litt tid, ikke still deg i neste kø (selv om den er endeløs). For etter passering av sikkerhetskontrollen er det null og niks med unntak av at et par brusautomater og en liten kafé som ikke tar kredittkort, kun rupi og dollar. 27 bilder av Delhi står til utstilling i et hjørne.

  Under DinSides besøk var køtiden på til sammen 62 minutter:

  1. Billettkontroll ved inngangen (for å komme inn): 2 min
  2. Bagasjeskanningskø: 15 minutter
  3. Immigrasjonskø; 5 minutter
  4. Security sikkerhetssjekk: 30 minutter
  5. Boardingkø (fra man måtte stille seg i kø): 10 minutter

  Reiselederen Michael Cepek fra Tsjekkia støtter påstanden med at køene er lange.

  - Dette er helt klart fortsatt India. Det er ingen såpe på toalettet og avgangshallen er så
  full at man må sitte på gulvet, men greit sammenlignet med hvordan det ser ut utendørs, sier Cepek.

  Nå skal det skrives at India er et av verdens mest spennende land. Og da økonomien ikke vokser i samme rate som folketallet, er det ingen som forventer tipp topp flyplass. Men service og organisering har lite med standard å gjøre. Om ikke annet, har flyplassens hjemmeside en oversikt over 770 priser til ulike destinasjoner drosjene kan ta deg fra flyplassen. Her finner du også en del nyttig informasjon som turist i Delhi og resten av landet.

  Å ankomme flyplassen fra luften, er noe enklere. Den stramme lukten fra slitte teppegulv og lange køer i immigrasjonen gir et greit bilde på bylivet utenfor. Lander du i Delhi, bør du gjøre det du kan for å komme deg tidligst mulig ut av flyet og langt fremme i immigrasjonskøen som tar sin tid. Ta heller med deg et immigrasjonsskjema i køen enn å fylle det ut på forhånd.